+THE POLARITY PARTY este un eveniment coregrafic participativ care examinează polarizarea. Fără dans. Dar toate celelalte senzații ale corpului.

0

În data de 20.05.2022 orele 19.00, are loc la Recul (Splaiul Unirii 160, București) atelierul ”The Polarity Party – Eveniment coregrafic participativ”.

Cum se întâmplă:

  • Toată lumea participă;
  • Vom avea multe schimbări de perspectivă și ale scenei gândurilor noastre;
  • Scufundări profunde în conversații foarte structurate cu ceilalți;
  • Vom utiliza gesturi simple și senzații fizice ca formă de anchetă colectivă;
  • Un final surpriză creat de fiecare dintre noi (fără participarea inhibantă a unor martori);
  • Nu necesită dans sau abilități fizice.

Întrebările pe care le vom explora:

  • Ce este polarizarea?
  • Cum ne afectează polarizarea ca indivizi și comunități?
  • Cum influențează acțiunile noastre nivelurile de polarizare din lume?

Atelierele se concentrează pe crearea de situații participative care folosesc metode din managementul conflictului și coregrafie. Sunt accesibile tuturor și nu necesită abilități fizice. Metodologiile acoperite sunt aplicabile în domenii variind de la asistență socială și mediere, la afaceri și educație, la arte și dialog public.

În urma evenimentului coregrafic participativ din 20 mai 2022 +𝐓𝐇𝐄 𝐏𝐎𝐋𝐀𝐑𝐈𝐓𝐘 𝐏𝐀𝐑𝐓𝐘 lansează și un Masterclass în data de 21.05.2022, ora 10.00 pentru artiști și/sau pentru profesioniști din domeniul justiției sau oricine simte că este interesat.

Condus de Michael Douglas Kollektiv și Dana Caspersen, The Polarity Party integrează practici atât din domeniul coregrafiei, cât și al angajamentului în conflict. Evenimentul invită participanții într-o experiență atât intimă, cât și analitică, folosind acțiunea fizică ca o modalitate de a organiza ideile și de a face vizibile gândurile.

Evenimentul coregrafic participativ The Polarity Party este pe 𝟐𝟎 𝐌𝐀𝐈 𝟐𝟎𝟐𝟐 la ora 19:00 la Recul (Splaiul Unirii 160, București).

Masterclass-ul The Polarity Party este pe 21 MAI 2022 la ora 10.00 la Recul (Splaiul Unirii 160, București).

𝐈𝐧𝐭𝐫𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐢𝐛𝐞𝐫𝐚̆. Pentru a rezerva un loc completează formularul de înscriere:

20 MAI: https://docs.google.com/forms/d/1mK7OZCPJZWji7CTBhH1jNNAE-H9FYY-js5RXO7YgQpA/edit

21 MAI: https://docs.google.com/forms/d/1Aga2JgiDYQKhPSk-EjGUx_Rlxjtgcy9UJqLQ77wzG0w/edit

Înscrierile se vor închide cu 30 de minute înainte de începerea evenimentului.

Evenimentul face parte din programul european de finanțare ”Perform Europe”.

Perform Europe este un proiect finanțat de UE, menit să regândească modul în care artele spetacolului sunt prezentate peste hotare într-un mod mai incluziv, mai durabil și mai echilibrat, testând noi practici de turnee și oferind recomandări de politici pentru o viitoare schemă de sprijin a UE. Această călătorie de 18 luni include o fază de cercetare, lansarea unei platforme digitale, testarea unei scheme de sprijin și elaborarea recomandărilor de politici.

Perform Europe este finanțat de Programul Europa Creativă al Uniunii Europene și co-administrat de un consorțiu de 5 organizații: IETM – Rețeaua internațională pentru artele spectacolului contemporan, Asociația Festivalurilor Europene (EFA), Circostrada, EDN – Rețeaua Europeană de Dansuri și IDEA Consult.

Michael Douglas Kollektiv (Germania), unul dintre căștigătorii ”Perform Europe”,  va realiza Turneul European ”The Polarity Party”  după cum urmează:

15 ianuarie 2022 (20.00- 22.00 EET): Eveniment Online în parteneriat cu Teatrul Apropo, România

20-21 mai 2022: Eveniment live și Masterclass pentru artiști în parteneriat cu Teatrul Apropo, România

23-25 iunie 2022: Eveniment live și Masterclass pentru funcționari în domeniul juridic în parteneriat cu Forumul European pentru Justiție Restaurativă din Sassari (European Forum for Restorative Justice`s conference în Sassari), Belgia

27-29 iunie 2022: Eveniment live în parteneria cu Festivalul Malta, Poznań (Malta Festival Poznań), Polonia

Coordonatorul turneului este ”Forumul European pentru Justiție Restaurativă” (European Forum for Restorative Justice`s Conference) din Belgia, o organizație care oferă victimelor posibilitatea de a ajunge la o înțelegere comună și la un acord cu privire la modul în care poate fi reparate incidentele sau traumele, ajungându-se la dreptate prin intermediul dezbaterii.

Totalitatea proiectelor căștigătoare în cadrul Platformei Perform Europe le puteți vedea aici:

https://www.ietm.org/system/files/publications/Perform%20Europe%20Projects%202021-2022_0.pdf

Evenimentul este realizat cu sprijinul Perform Europe, ca parte a proiectului The Polarity Party.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.