Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TEDxCaleaVictorieiED 2014. Pentru drepturile omului

0

“Unii au fost batuti in arest pana au murit” spune Bogdan Suciu despre consumatorii de drog, in discursul sau din cadrul evenimentului TEDxCaleaVictorieiED. ce a avut loc saptamana aceasta la Control Club din Bucuresti. Bogdan este lucrator social la Carusel si membru la Brigada Activistilor din Domeniul Drogurilor. Dupa ce s-a hotarat sa renunte la droguri, apara drepturile consumatorilor de droguri si alcool prin organizatia la care activeaza. Impreuna cu echipa din care face parte ofera sprijin grupurilor vulnerabile si marginalizate. Alaturi de alti sapte vorbitori a impartasit din experienta sa in domeniul apararii drepturilor omului. Bogdan cunoaste acest domeniu. Mai ales din perspectiva celui ale caror drepturi au fost incalcate. El a povestit despre abuzurile Politiei asupra persoanelor consumatoare de drog si despre cat de dificil este accesul la serviciile medicale pentru unii dintre acestia.

IMG_6373_resize

Este cea de-a doua editie a evenimentului TEDxCaleaVictorieiED, dedicat educatiei. Tematica de anul acesta a fost pentru drepturile omului. Printre vorbitorii ce au impartasit din experienta lor in domeniu se regasesc: Alexandra Lancranjan, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, Csaba Asztalos, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Eliza Rogalski, fondatorul Rogalski Damaschin Public Relation, Valeriu Nicolae, fondatorul Policy Center for Roma and Minorities, Elena Stancu, jurnalist si Teodora Agarici, voluntar Salvati Copiii Romania.

IMG_6340_resize

Drepturile omului este subiect ce are nevoie de mai multa promovare. In adevaratul lor sens, se vorbeste putin in Romania. Putini stiu ca exista institutii ce supravegheaza si sanctioneaza incalcarea acestora si ca este dreptul lor sa apeleze la acestea cand au nevoie. Prin intermediul TEDxCaleaVictorieiED organizatorii si-au propus sa deschida cest subiect. La eveniment au participat 100 de persoane din diferite domenii: companii, institutii publice, organizatii neguvernamentale si nu numai. Sunt persoane interesate sa se implice intr-un fel sau altul in acest domeniu.

IMG_5937_resize

TEDxCaleaVictorieiEdD este un eveniment organizat independent ce promoveaza idei despre educatie. Prima editie a acestuia a avut loc anul trecut si a avut ca subiect de dezbatere educatia, ca fenomen in Romania. Cei 15 vorbitori invitati au vorbit despre experientele si perspectivele lor asupra educatiei.

Inregistrarile video ale fiecarui discurs pot fi urmarite aici.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul: granturilor SEE 2009 – 2014, prin Fondul ONG, Control Club, Creative Impact, Bursa Binelui, AVON.

Parteneri media: Revista Cariere, RomaniaPozitiva.ro, Stiriong.ro, TOTB.ro, Stiriong.ro si Privesc.eu

IMG_6389_resize

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.