TEDx PiațaUniriiED 2023 va avea loc pe 11 noiembrie și aduce pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București vorbitori remarcabili ce susțin într-un glas că educația a fost, este și va rămâne o misiune colectivă.

0

Pe 11 noiembrie 2023, Teatrul Evreiesc de Stat din București va găzdui un eveniment de amploare sub egida TEDx. Această ediție a TEDx PiațaUniriiED își propune să aducă în prim-plan diverse perspective de analiză ale educației: perspectiva practicienilor, perspectiva comunității, perspectiva specialiștilor și perspectiva sistemică. Prin fuziunea acestor voci diversificate, organizatorii încurajează o abordare holistică și integrativă, care să contribuie la o schimbare de paradigmă pentru sistemul educațional din țara noastră.

Vorbitori

Evenimentul va reuni pe scenă peste 20 de personalități marcante din domeniul educației, dar și voci tinere care să dea startul unui nou mod de a ne raporta la educație, centrată pe un dialog autentic și colaborativ între toți membrii societății: ’Vrem să readucem copiii în centrul tuturor proceselor ce țin de educație, să cultivăm gândirea ecosistemică și să răspundem împreună la întrebări fundamentale despre rolul și scopul educației în viitorul nostru comun’, spune Mirela Ștețco, Director de Training Teach for Romania și curator al ediției de anul acesta.

Moderatori cu experiență

Evenimentul se bucură de prezența a doi moderatori cu experiență vastă și un background solid. Cu o carieră de peste 20 de ani ca trainer și facilitator, Florin Ghindă a îndrumat de-a lungul timpului peste 10.000 de participanți și în prezent este autor la romaniapozitivă.ro. Lui Florin i se alătură pe scena TEDx PiațaUniriiED Veronica Soare, storyteller, trainer și entertainer de renume și creatorul platformei inspiraționale minuni.ro.

Echipa de organizare

Proiectul este organizat cu sprijinul unei echipe de voluntari, condusă cu dedicare de managerii de proiect Alex Vesa și Fabiola Hosu, două nume deja cunoscute în domeniul educației din România. Alex Vesa, învățător și alumn Teach for Romania, revine în calitate de coordonator, aducând cu el experiența și succesul ediției precedente. Fabiola Hosu, vicepreședintă a Federației Coaliția pentru Educație, vine cu o viziune strategică și o înțelegere profundă a sistemului educațional.

Cum poți urmări evenimentul

Datorită interesului crescut, locurile din sală s-au epuizat la scurt timp de la punerea în vânzare, însă evenimentul va putea fi urmărit în direct online, achiziționând un bilet de pe platforma iabilet.ro 

Mai multe despre eveniment puteți afla pe site-ul dedicat: http://www.tedxpiatauniriied.org/

TEDxPiațaUniriiED este un eveniment organizat independent, ce se desfășoară anul acesta sub sloganul ”Misiunea noastră comună: educația” și are ca scop readucerea bucuriei de a învăța în viețile copiilor noștri.

Despre TEDx

TED este o organizație non-profit devotată răspândirii ideilor, de obicei sub forma de discursuri scurte și de impact (18 minute sau mai puțin). TED a început în 1984 ca o conferință dedicată tehnologiei, divertismentului și designului, azi acoperind aproape toate subiectele -știință, antreprenoriat, probleme globale și multe alte teme- în peste 100 de limbi.

Organizate independent, evenimentele TEDx ajută răspândirea ideilor în comunitățile din lumea întreagă. TEDx este un program de evenimente locale, auto-organizate, care aduc oamenii împreună pentru a împărtăși o experiență TED-like. Evenimentele TEDx combină vizionarea de videoclipuri TED Talks cu vorbitori live pentru a genera discuții profunde și conexiuni între participanți.

Pe 11 noiembrie spunem într-un glas că misiunea noastră comună este educația, la unul dintre cele mai așteptate evenimente ale toamnei, TEDx PiațaUniriiED.

http://www.tedxpiatauniriied.org/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.