Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Teatrul Drepturilor Copilului ajunge în țară!

0
Teatrul Drepturilor Copilului ajunge în țară!
Spectacolul va fi prezentat într-o fază de lucru – work in progress

Vineri, 7 noiembrie, ora 12.00: Teatrul de Comedie (Sala Nouă), București; 
Duminică, 9 noiembrie, ora 17.30: Teatrul Vasilache, Botoșani;
Sâmbătă, 15 noiembrie, ora 18.00: Sala Radio, Cluj – în cadrul Festivalului Temps d’Images.

Teatrul Drepturilor Copilului_1

Teatrul Drepturilor Copilului este un spectacol de teatru educațional și participativ, care pornește de la câteva dintre drepturile fundamentale enunțate în Convenția Drepturilor Copilului: dreptul la educație, dreptul la sănătate, dreptul la asistență socială, dreptul la opinie, dreptul la libertatea de gândire, dreptul la vacanță și la odihnă, dreptul copilului de a fi protejat împotriva oricărei forme de violență sau exploatare.
În Teatrul Drepturilor Copilului, nouă copii și doi actori provoacă publicul să participe la un spectacol în care respectarea drepturilor devine fundamentul unei dezbateri despre rolul copilului în societatea contemporană, despre nevoia și dorința lui de a fi ascultat și întrebat atunci când se iau decizii care îl privesc, despre respectul pentru valoarea co­pilăriei sale și necesitatea de a-i da o voce socială care să conteze și care să poată schimba ceva. Știm câte drepturi au copiii? Vrem să ținem cont de ei?
În Teatrul Drepturilor Copilului, copiii le vorbesc copiilor și adulților despre drepturile lor, de multe ori ignorate sau insuficient cunoscute, și-i transformă pe aceștia în parteneri de joc, în participanți la schimbarea socială care ne privește pe toți. 
Teatrul Drepturilor Copilului este teatrul solidarizării copiilor, pentru ca împreună să creeze o lume mai bună, o lume în care să gândească liber și critic, o lume în care să se autoreprezinte.
Teatrul Drepturilor Copilului este recomandat oamenilor mari care cred în valoarea copiilor de lângă ei, în forța lor de a crește conștienți de rolul pe care îl au.
În 2014 se împlinesc 25 de ani de la adoptarea Convenției Drepturilor Copilului de către Adunarea Generală a ONU și 24 de ani de la ratificarea ei de către Romania.


Teatrul Drepturilor Copilului este un proiect finanțat de 

AFCN – Administraţia Fondului Cultural Naţional 

și inițiat de 

Asociația Culturală REPLIKA, în colaborare cu Teatrul de Comedie.


Partenerii proiectului: 

Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională
Teatrul Vasilache, Botoșani 
Școala Gimnazială Nr. 55, Bucureşti
Asociația Colectiv A, Cluj 
Asociația ADO – Artă Pentru Drepturile Omului
Think Outside The Box
Șapte Seri
Gazeta de Artă Politică


Echipa proiectului:

Mihaela Michailov, Radu Apostol, Maria Mandea, Bogdan Burlăcianu, Viorel Cojanu, Mihaela Rădescu, Vlad A.Arghir, Carmen Anghelescu (psiholog, consultant de specialitate al proiectului),
și copii:
Andreea Baraitan, Bianca Gheorghe, Georgiana Moise, Denis Nadolu, Anca Negoiță, Roberta Parascan, Ionuț Roșca, Mario Ștefan, Ana Zaincovschi.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.