Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Teatrul Apropo ridica pentru prima data cortina, dupa o pauza de mai bine de un an

0

Pe 12 iunie, spectacolul 404 LOVE, jucat pentru prima oara cu public, deschide stagiunea din aceasta vara la Teatrul Apropo. Alte 4 spectacole sunt programate in lunile iunie si iulie.

404 LOVE; Cadranul Plus Plus; LO-LI-TA a LO-VE story; What is LOVE? (Baby don’t hurt me); si Dincolo de Oglinda compun un caleidoscop, ce readuce in lumina reflectoarelor teme precum iubirea si relatia cu corpul, intr-o reinterpretare contemporana, de teatru si teatru-dans, inspirate de tabuuri ale vremii, cutume sociale, obsesii, influenta mass-media si chiar pandemia de Covid-19.

Povesti de dragoste, asumate, explicite sau doar visate, apropieri fizice, departari emotionale, sau viceversa, suspans, umor, dragoste intermediata de tehnologie, perceptii modificate de mass-media, experiente all-inclusive, toate se vor regasi pe scena Teatrului Apropo, in noua locatie Godot si la Teatrul Nottara in aceasta vara.

Biletele se pot achizitiona online, de pe website-ul EventBook, Teatrul Apropo, precum si de pe site-urile locatiilor partenere, Teatrul Godot, Teatrul Nottara.

404 LOVE

12 IUNIE, 19:30, Teatrul Apropo

404 LOVE este o adaptare dupa „La Ronde” de Arthur Schnitzler, piesa care la inceputul secolului XX a produs un scandal de proportii in randul societatii vieneze, fiind interzisa imediat dupa premiera.

6 personaje formeaza 6 cupluri intr-o cursa dupa pofte carnale, escapade extraconjugale, confirmari individuale, accederi in alte clase sociale, iesiri din banalitatea rutinei zilnice. Dorinta este motorul acestui mecanism care se inchide la final si expune nesigurante personale, secrete, dar si accente de sinceritate pura, care apar doar in momentul conexiunii cu o alta persoana. 6 personaje in cautarea… Error: love not found.

Montarea actuala propune o reinterpretare a textului clasic in contextul Bucurestiului anilor 2020, o societate evident mai putin pudibonda si sexista, insa una in care deseori sexul si intimitatea constituie in continuare subiecte tabu. Adaptarea reprezinta o savuroasa imersiune in lumea diversa, colorata si surprinzatoare din capitala romaneasca de astazi.

Cadranul Plus Plus” de Radu Popescu

17 IUNIE, 20:30, Teatrul Godot, Palatul Bragadiru

Spectacol distins cu marele Premiu de Dramaturgie „Valentin Nicolau” (Yorick), 2015

Ramona si Mircea sunt absolventi de Litere. Andra este fotomodel. Nick are bani. Mircea viseaza sa devina scriitor. Ramona vrea siguranta financiara. Andra este iubita lui Nick. Ramona si Mircea sunt casatoriti de opt ani. Toti sunt la all-inclusive in Bulgaria, pe marginea unei piscine. Nick are o idee. Fixa. Ramona are si ea o idee. Ce-o sa iasa din asta?

Cadranul Plus Plus” este o comedie a timpului nostru. Spectacolul pune in discutie urmatoarea situatie: cum putem sa avem si BANI si TIMP la un loc? Raspunsul nu este atat de simplu, dar il puteti afla de la Ramona…

What is LOVE? (Baby don’t hurt me)

19 IUNIE, 19:30, Teatrul Apropo

What is LOVE? (Baby don’t hurt me) are ca tema nevoia de definire a iubirii. Fiecare scena prezinta relatia unui cuplu si felul in care se raporteaza la iubire, uneori, dornici sa o traiasca cum simt, alteori, influentati de societate.

Spectacolul incearca sa raspunda la intrebarea ce este, cu adevarat, iubirea intr-o lume aflata mereu in miscare, ce e iubirea cand doar este simtita, dar nu se incadreaza in nimic din ce te-au invatat ceilalti ca e.

Zilnic suntem bombardati cu idei despre iubire care nu ne apartin. Mass-media si filmele americane ne fac sa credem ca iubirea se bifeaza doar daca ai trecut de „cele 10 semne ca te iubeste cu adevarat”. Gesturile care insotesc iubirea ne apartin sau sunt doar inventii ale unei lumi in care iubirea este doar un alt fel de produs de consum?

LO-LI-TA a LO-VE story

15 IULIE, 19:30, Teatrul Notarra

Dramatizare dupa romanul „Lolita” de Vladimir Nabokov

Humbert Humbert e vinovat – de crima si de iubire. Iubire-boala, pasiune, obsesie distrugatoare pentru micuta Dolores. Scolarita Lo. Lola. Lolita. Lolita lui cea perfecta. Irepetabila, hipnotizanta, fetita ce nu trebuie sa creasca niciodata, Lolita.

Dupa ce a cautat-o o viata, a gasit-o si e complet lipsit de aparare in fata ei, copila-demon care se joaca de-a femeia. Iubita, amanta, eleva si fiica a lui Humbert. Dar Lolita nu poate ramane doar a lui… O umbra le pandeste atent fiecare miscare.

Domnilor jurati, tragaciul a fost apasat. Glontul a ucis. Dar cine a ucis pe cine? Cine a sedus pe cine, cine a mintit pe cine? Un joc de-a pacatul, iubirea si moartea in care toti vinovatii sunt inocenti.

Dincolo de Oglinda

16 IULIE, 19:30, Teatrul Nottara

Oglinzile perfecte sunt invizibile”. Inspirat din micro-eseurile din volumul „Oglinzile” de Petru Cretia, spectacolul exploreaza prin miscare, sunet si poezie experientele personale ale corpului si ale imaginii corpului in societatea contemporana, punand intrebari extrem de actuale despre relatia dintre corp, sine si perceptia celorlalti, in vremuri de distantare sociala, purtare obligatorie de masti si distantare creata de spatiile virtuale care ne „apropie”, instrainandu-ne tot mai mult unii de altii si de noi insine.

Proiectele din stagiunea de vara de la Teatrul Apropo sunt finantate de catre Administratia Fondului Cultural National. Acestea nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.

Teatrul Apropo este cel mai nou spatiu independent de creatie pentru tinerii artisti, un spatiu care isi propune sa ofere dreptul de a experimenta in sens creator. Teatrul Apropo isi doreste sa inoveze prin forma, continut si promovarea teatrului contemporan. Aici veti gasi: spectacole de teatru independent, spectacole de teatru-dans, teatru pentru copii, sala de repetitii, cursuri de improvizatie si dans.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.