Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Targ de carte in Bucuresti, BookLand 15-17 aprilie 2011

1

BookLand este un nou targ pe piata evenimentelor de carte din tara. Prima editie are loc in perioada 15-17 aprilie 2011, cu o saptamana inaintea Pastelui, la AFI Palace Cotroceni. BookLand aduce un suflu proaspat pe piata locala, pozitionandu-se drept un « targ de carte urban ». Asadar, atuurile sale sunt interactivitatea si noutatea formatului. BookLand nu este un salon sau un muzeu al cartilor, ci un eveniment modern si monden, care aduce cartea in viata de zi cu zi a cititorilor exact acolo unde ei se duc cu placere. La mall!

BookLand este un spatiu social alternativ, in care vizitatorii pot rasfoi si cunoaste cartile, se pot bucura de titluri noi sau de opere consacrate si pot descoperi audiobook-uri. Circa 150 edituri vor expune la BookLand carti din toate domeniile, albume, editii de colectie, dictionare. Cartile vor fi inconjurate de spectacole de muzica si dans, de evenimente pentru cei mari si cei mici sau de lansari si dezbateri multimedia. Toate aceste informatii vor fi actualizate pe website-ului targului: www.book-land.ro.

Elemente de noutate

BookLand se distinge de celelalte targuri de carte prin concept si prin programul de desfasurare. Pastreaza o parte din elementele traditionale ale unui targ de carte: peste 30,000 titluri de carte, lansari, dezbateri, sesiuni de autografe din partea autorilor, concursuri cu premii, toate acestea ‘ambalate’ modern: mobilier unitar realizat special pentru acest targ, spatii amenajate pentru evenimente editoriale, plasme de prezentare in fiecare stand, comunicarea eficienta a ofertei editurilor.

Noaptea alba a cartii” este un alt element de noutate al BookLand. Astfel, vizitatorii sunt asteptati sambata, 16 aprilie,  sa cumpere carti pana in zori.

Pe langa evenimentele editoriale, vor avea loc si varii evenimente artistice pentru entertainment-ul vizitatorilor.

Intrarea la BookLand este gratuita.

Cartile vin la mall

BookLand va fi gazda a circa 150 edituri, amplasate pe toate holurile de la parter si etaj ale AFI Palace Cotroceni. De-a lungul holurilor vor fi dispuse corpuri de mobilier special concepute pentru a deservi optim nevoile expozantilor – sunt trei tipuri de mobilier, fiecare ‘gazduind’ intre 3000 si 4000 carti, pachetele de mobilier acoperind orice preferinta. Astfel editurile nu mai au grija mobilierului propriu, iar targul va avea o imagine unitara.

Locatia a fost aleasa datorita oportunitatilor de expunere si accesului facil. AFI este cel mai mare mall din Bucuresti (214,000 mp, 300 magazine, 20 sali cinema, 2500 locuri de parcare) si este singurul concept-mall recunoscut deja. AFI inregistreaza cel mai mare numar de vizitatori zilnic, intr-o singura zi putandu-se ajunge la peste 150,000 atunci cand exista o promotie speciala. In cele 3 zile de BookLand (15-16-17 Aprilie 2011) estimarile privind afluenta de vizitatori depasesc 350.000 persoane, cu mult peste cei maxim 40-50.000 inregistrati la celelalte targuri.

Modalitati de inscriere

Editurile interesate sa participe la BookLand trebuie sa completeze formularul de inscriere de pe www.book-land.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Târguri şi expoziţii educaţie / training / carte 2011 – Trainer's Corner

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.