Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Surprinde magia detaliilor „hand made” la Târgul Cadourilor de la Dalles

0

Ne apropiem cu paşi repezi de ajunul Crăciunului şi, ca în fiecare an, ne cuprinde pe toţi „febra” cumpărăturilor de sărbători. Expozanţii veniţi la Târgul de Crăciun de la Dalles ne inspiră cu cele mai speciale cadouri pentru cei dragi. 

A început goana după cadourile de sărbători, aşa încat pentru a-ţi bucura familia cu daruri personalizate şi unice, te invităm la Târgul de Crăciun de la Dalles, unde originalitatea produselor create de designerii prezenţi aici va bucura ochiul şi sufletul celor care le vor privi.

Simbolistică şi tradiţie

Ce simbol mai potrivit pentru Crăciun decât decoraţiunile de pus în brad! Ce aţi spune dacă în loc de globurile clasice, am împodobi bradul cu globuri din… lemn sculptat? Delicate şi minuţios realizate, indiferent de formă (reni, fulgi de nea, braduţi sau îngeraşi), aceste ornamente vor aduce diversitate şi originalitate bradului. Dacă sunteţi în căutare de cadouri tradiţionale româneşti şi obiecte de artizanat românesc, artiştii din Sighişoara au adus obiecte realizate de şase meşteri populari în diferite meşteşuguri: lemn, ceramică de Cucuteni, ceramică figurativă, broderie, icoane pe sticlă. Cu totul speciale sunt lingurile din lemn de tei sau salcie care spun câte o poveste: Lingura în formă de Barză – în tradiţia populară se spunea că atunci când o barză îşi face cuibul pe o casă, aceasta este protejată de foc, ape şi hoţi; Lingura în formă de Bufniţă – bufniţa este simboulul înţelepciunii pentru că ea vede acolo unde oamenii nu pătrund. Tot din lemn sunt şi creaţiile altor artizani români care au adus la târg arta ludică reprezentată prin scăunele, lădiţe şi cutii din lemn vesel colorate.

Orginalitatea „hand made”

Într-o lume în care perfecţiunea a devenit normalitate, obiectele imperfecte, făcute de mână, sunt cele mai apreciate şi admirate. De aceea, vă invităm să vă alegeţi dintre bijuteriile „hand made”, create din argint sau din cele mai neaştetate materiale (lână, mătase, dantelă, ceramică). Artişti bijutieri şi grupuri etnice din toată ţara au venit cu adevărate tezaure de cultură şi civilizaţie prezentate în bijuterii: brăţăti maiaşe, pandantive cu simboluri sud-americane, pietre semipreţioase care spun povestea vechilor egipteni sau incaşi.  Pentru că natura este o sursă inepuizabilă de materiale şi energie, artiştii prezenţi la Târgul de la Dalles au creat obiecte decorative care aduc bunăstarea şi iubirea locului în care sunt puse –  cochilia de melc este o expresie a protecţiei vieţii şi al aspectului protector în care se poate întruchipa iubirea.

Un alt element folosit pentru decoraţiuni este metalul. La Atelier Moldoveanu, metalul nu a avut niciodată forme mai originale ca acum: corpuri de iluminat cu modele specifice sărbătorilor, tablouri şi alte obiecte decorative.

Şi dacă îmbrăcămintea pe care o alegeti este tot în stilul „hand made”, designerii au pregătite ţinute la fel de originale: brâie din lână unicat acesorizate cu dantelă sau aplicaţii speciale, bluze de dantelă lucrate manual, căciuli tricotate de mână cu cele mai haioase modele. Dacă vreţi să fiţi altfel de sărbători şi să purtaţi creaţii unicat, trebuie să ştiţi că designerii au stocuri limitate.

Dacă decoraţiunile, bijuteriile sau hainele „hand made” nu sunt pe stilul tău sau al prietenilor tăi, am pregătit şi cadouri mai clasice care niciodată nu dau greş. Globuri din sticlă pictate manual, cosmetice 100% naturale, bijuterii cu pietre preţioase şi semipreţioase, ceaiuri, cafele, vinuri de colecţie şi obiecte de artă. Dulciurile mult preferate aşteaptă să ajungă în sacul moşului şi apoi la cei dragi: ciocolată, turtă dulce, bomboane, miere, cozonaci şi multe alte delicatese.

Am mai avea multe să vă spunem, dar vă invităm la Galeria Dalles să descoperiţi singuri plăcerea de a cumpăra cadouri de Crăciun pentru cei dragi.

Intrarea este gratuită!

Deschis până pe 24 decembrie

Sala Dalles Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 18

Pagina de facebook: Galeria Dalles

IMG_1679

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.