Studiourile Ferentari prezintă două producții de teatru în premieră la Apollo 111 Teatrul

0

În cadrul evenimentului Studiourile Ferentari Showcase, tinerii din cartier prezintă ce au produs mai bun în ultimul an: două spectacole de teatru, concerte cu muzică live pe ritmuri de darabană și beaturi electronice și două instalații de artă. Evenimentul are loc duminică, 21 aprilie de la ora 16. 

Extravillan este un spectacol despre oamenii din mijlocul orașului, conectați la rețeaua de responsabilități, dar deconectați de la rețelele de utilități; oameni perfect integrați în capitalism, dar fără acces la drepturi și resurse minime, fundamentale. Pentru că excluziunea naște cel mai adesea villains, villani, specie bipedă tot mai vizibilă în fauna urbană, cu preocupări din zona de supraviețuire și mai puțin atentă la activismul de val nou din stratosfera educată. În aceste condiții, totuși, Extravillan vorbește despre optimismul rasei umane în fața tragediei. Copiii se opresc din a fi părtași la lumea adulților deconectați și încep să-și imagineze cum ar arăta o planetă a lor, numai pentru ei, într-un sistem solar perfect, în care fiecare zi e caldă și senină.

Nitroglicerina este o substanță care se găsește în bombe și medicamente. În spectacolul nostru, nitroglicerinele sunt pastile dezamorsate de poezie, administrate pe un corp muzical. Rețeta spectacolului muzical Nitroglicerine a fost descoperită în laboratoarele Studiourilor Ferentari, acolo unde trei tineri din cartier conduc experimente artistice cu propriile visuri și traume. Abandonul, dependența de substanțe și ghinionul chior au ca numitor comun umorul, uneori negru, prin care artiștii își chestionează existența din scena vieții.Nitroglicerinele noastre nu vindecă, dar nici nu fac rău. Sunt doar un Placebo inventat din necesitate, din dorința de a visa, chiar și atunci când nopțile sunt albe și zilele sunt negre.

Actorii din Extravillan, împreună cu artista norvegiană Lise Wulff, au creat două instalații de artă inspirate din piesa de teatru omonimă. Tinerii au lucrat cu fotografii care documentează cartierul lor, precum și cu fotografii pe care le asociază cu modurile în care se construiesc în mințile lor conceptele de libertate și captivitate. 

Vă invităm să descoperiți aceste spectacole unice la Apollo 111 Teatrul, duminică 21 aprilie, de la ora 16:00. Accesul este gratuit și nu necesită rezervare. 

**

Proiectul „Studiourile Ferentari” este derulat de Asociația Cedca în parteneriat cu Asocia Ferentari și este finanțat prin granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu 3,3 miliarde de euro între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. 

Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării  economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane euro. 

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial: www.ro-cultura.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.