Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Studenți antreprenori înoată și strâng bani pentru viitorii lor colegi la Swimathon București

0

Pe 30 iunie, două echipe formate din studenți și antreprenori din România înoată și fac valuri de donații pentru a susține doi tineri absolvenți. Petre Smarandache (18 ani) și Alexandra Ivașc (18 ani) sunt doi studenți la The Entrepreneurship Academy care nu înoată pe 30 iunie la Swimathon, dar care și-au făcut echipe de înotători-fundraiseri.

Petre este din Caracal și își dorește foarte tare să spargă tiparele familiei lui și să ajungă departe. Motivat să iasă din rutina generației sale, a găsit o speranță în antreprenoriat.

“Deși încă locuiesc într-un oraș foarte mic și lipsit de unele posibilități, nu am ezitat să încerc, să risc și să învăț din greșeli. În perioada în care am părăsit orașul deseori pentru a-mi forma o idee despre viitorul meu, pentru a vedea ce voi face cu adevărat când liceul se va termina, am descoperit facultatea. În vremea aceea mă bătea gândul să plec din țara și eram mai mult ca sigur că voi reuși să fac asta. În prezent obiectivul meu s-a schimbat, dorind să îmi petrec anii de activitate în România și pentru România. Sunt convins că nu mai există greutăți ce m-ar putea încurca. Am început să alerg din ce în ce mai tare, iar cine sunt și de unde provin acum vor rămâne doar în prefața unei povești de succes.”

Alexandra este din Galați și este o adolescentă care a încercat să schimbe prin mijloace neconvenționale tot ce era banal. Pe tot parcursul liceului, perioadă în care a experimentat diferite lucruri, Alexandra a realizat că domeniul în care se regăsește este antreprenoriatul și educația nonformală, domeniu care a avut un cuvânt decisiv în creionarea viitorului său. Traseul ei de învățare sună promițător, poate chiar de vis în cadrul unei facultăți care o reprezintă în totalitate.

Suntem o echipă diversă și știm că așa funcționează lucrurile bine, când rolurile sunt diferite într-o gașcă de oameni cu țel comun: o antreprenoare-artistă, o învățătoare, o studentă-antreprenoare pasionată de educație, și doi oameni de business pasionați de sport și de educație. Cu toții înotăm și credem în visul Alexandrei care visează să schimbe lumea și paradigma și va studia din toamnă la The Entrepreneurship Academy. Însă, are nevoie de cel putin 6.000 euro ca să-și îndeplinească visul”, spune Mihaela Perianu, leader-ul echipei care înoată pentru Alexandra.

Cine înoată pentru cei doi tineri

După ce anul trecut cele trei echipe înscrise în evenimentul de înot au strâns împreună peste 6.000 euro în doar o lună de zile, anul acesta, studenți actuali ai facultătii de realitate, sponsori și membri de echipă înoată pentru doi viitori studenți care în toamnă își vor începe călătoria antreprenorială.

Dan Ștefan (co-fondator Autonom), Mihaela Perianu (fondator AIMS), Alexandru Ghiță (co-fondator Grupul Educativa), Lili Sumănariu (învățătoarea și creatoare de experiențe pentru copii), cu toții și-au propus să strângă cel puțin 2.000 euro, per echipă.

Din campania de donații fac parte și cei trei studenți acum aflați în anul 1 care au avut la rândul lor propriile echipe de înotători-fundraiseri la ediția din 2017 a Swimathon București: Smaranda, Andreea și Cosmin.

Smaranda Vlad a strâns anul trecut împreună cu echipa ei peste 2.000 euro de la peste 80 de donatori individuali, acoperindu-și cu această sumă o treime din taxa de studii la The Entrepreneurship Academy.

Eu am ajuns în călătoria de învățare de la Amsterdam din primul an datorită echipei mele minunate și oamenilor care au crezut în visul meu anul trecut la Swimathon. Anul ăsta, fac valuri pentru Ivașc, ca să vadă și ea biciclete, lalele, mori de vânt, dar și ce înseamnă o facultate de realitate!

Donațiile pentru ambele echipe se fac aici:

https://2018.swimathonbucuresti.ro/the-entrepreneurship-academy/

Despre modelul educational

The Entrepreneurship Academy, FACULTATE DE REALITATE, este prima facultate de antreprenoriat din Sud-Estul Europei, cu o durată de patru ani, un program de licență internațională în business administration in entrepreneurship, emisă de Guvernul Olandei. Principiul de invatare este guided self organised learning. Proiectul educațional a pornit de la nevoia de a avea antreprenori români educați în țară, chiar de antreprenori și experți români, pornit de la un grup de lideri în zona de business, printre care Cosmin Alexandru, Sergiu Neguț, Adrian Stanciu, și trei organizații care, de ani de zile, schimbă educația din România: Grupul Educativa, Universitatea Alternativă și Maastricht School of Management România. Facultatea este creată după un model educațional olandez, care pune accent pe învățare în echipe mari, pe învățare directă de la profesioniști din domeniul de business, în mod practic, (și abia apoi teoretică) și pe crearea unui business propriu din care studenții să învete, dar să și învețe și să aibă impact real – cu succesul, provocările și greșelile cu care vine la pachet.

The Entrepreneurship Academy a început în toamna anului 2016, iar după un an jumatate universitar are un număr de 52 de studenti de anul I și anul II, cu prima promoție de 15 studenți viitori antreprenori, iar din toamna 2018, vom avea alți 50 de studenți noi. Așa că ne vom dubla potențialul de studenți-antreprenori.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.