Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Street Delivery 2017 închide din nou strada pentru mașini și o deschide pentru oameni. VEZI PROGRAMUL!

0

Street Delivery 2017 aduce în stradă grădinile posibile.

În weekend Street Delivery închide din nou strada pentru mașini și o deschide pentru oameni. Ajuns la ediția a XII-a, evenimentul-manifest de arhitectură și urbanism vorbește anul acesta despre grădinile posibile ale orașului.

Afis-SD-web

Între 9 și 11 iunie strada Arthur Verona din centrul capitalei devine arie protejată pentru proiectele care își propun să facă Bucureștiul mai verde: instalații urbane, workshopuri, dezbateri, concerte, artă stradală și performance.

Una dintre veștile importante ale ediției este reactivarea în centrul orașului a Grădinii Universitarilor, un spațiu verde care a fost inaccesibil publicului larg decenii la rând. O bucată de pădure aproape virgină, Grădina Universitarilor se află chiar peste drum de Grădina Icoanei, de care o desparte doar o stradă: Arthur Verona. Unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Bucureștiului, Grădina Universitarilor acoperă aproximativ 4000 mp de junglă urbană din jurul unui monument istoric clasa A ridicat în 1860 — Casa Librecht-Filipescu, cunoscută azi drept Casa Universitarilor.

Prin acest proiect, Universitatea din București face un pas important în demersul său de a integra grădina Casei Universitarilor în circuitul urban, valorificându-i astfel potențialul pentru dezvoltarea comunitară atât a zonei, cât și a întregii capitale. Mai mult, prin parteneriatul cu Fundația Cărturești, Universitatea intenționează să poziționeze Casa Universitarilor și Grădina Botanică într-un circuit al evenimentelor culturale, educaționale și sociale, cu impact asupra comunității, a declarat Mirabela Amarandei (Universitatea din București).

Grădina Universitarilor – amenajată după un proiect Calup – va găzdui în cadrul Street Delivery o zonă umbrită de lounge, precum și ateliere de grădinărit, un brunch party și dezbaterile Street Talks despre spațiile verzi ale Bucureștiului. Pe lângă toate acestea vizitatorii au la dispoziție pe strada Arthur Verona și în parcul Grădina Icoanei tururi ghidate, workshopuri creative pentru copii și adulți, ateliere de sticlărie, de croitorie, linogravură sau serigrafie, două scene de muzică, proiecții de film susținute de Anim’est, Cinepub și NexT Film Festival, sesiuni live de graffiti, instalații urbane și idei pentru grădini neconvenționale.

Program complet al evenimentului este disponibil pe platforma http://street.delivery

Spre deosebire de edițiile anterioare, Street Delivery 2017 se desfășoară succesiv în cele șase orașe participante, pe parcursul a trei săptămâni din iunie. Se creează astfel un traseu pentru cei interesați să descopere formele pe care ideile pentru un oraș mai bun le iau în spații mentale diferite: București: 9-11 iunie | Timișoara: 16-18 iunie | Iași: 16-18 iunie | Cluj-Napoca: 17-18 iunie | Baia-Mare: 30 iunie – 2 iulie | Bacău: 30 iunie – 2 iulie.

Din 2013, Street Delivery poartă marca de eveniment responsabil oferită de Asociaţia Reper 21 prin proiectul Societal. Street Delivery nu ar fi posibil fără sprijinul vecinilor, voluntarilor, participanţilor, sponsorilor şi al partenerilor media.

Organizatorii Street Delivery sunt Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România. Anul acesta partenerul invitat în proiectarea și amenajarea spațiului Grădinii Universitarilor este Calup.
Calup este un proiect de regenerare urbană cu misiunea de a reintegra spații valoroase inactive în circuitul cultural și economic al orașului, urmărind creșterea calității vieții urbane.

Parteneri instituționali: Primăria București | ARCUB | Universitatea din București.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.