Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“STĂM ACASĂ #CONTEAZĂ” un proiect parte din RADAR în avanpremieră scena de video-mapping din cadrul celei de-a doua ediții a festivalului de new media art

0

Sâmbăta aceasta se lansează “STĂM ACASĂ #CONTEAZĂ”, un proiect parte din RADAR, care îndeamnă românii să rămână acasă și prezintă în avanpremieră scena de video-mapping din cadrul celei de-a doua ediții a festivalului de new media art.

Pe 18 aprilie, de la 20.30, publicul va putea urmări proiecțiile de la fereastră, în diferite locuri din București, sau live, pe pagina de event de pe Facebook, https://www.facebook.com/events/2872259966189286/

Vrem să transmitem prin acest proiect că uniți putem depăși aceste momente și contextul de “izolare” nu înseamnă că renunțăm unii la alții, ci dimpotrivă, să avem grijă unii de ceilalți. Așadar, ne propunem să construim un jurnal colaborativ realizat de 10 artiști de new media, cât și de publicul care ne urmărește. Cei care ne urmăresc ne vor putea trimite mesaje și gânduri de încurajare folosind #contează pe care artiștii le vor integra în proiecțiile lor.

STĂM ACASĂ #CONTEAZĂ” prezintă în avanpremieră scena de video-mapping RADAR

Sâmbătă, 18 aprilie, RADAR lansează “STĂM ACASĂ #CONTEAZĂ” inspirat de UniCredit Bank, un proiect de conștientizare ce îndeamnă românii să rămână acasă și prezintă în avanpremieră scena de video-mapping din cadrul celei de-a doua ediții a festivalului de new media art.

Proiectul reunește 10 artiști, Alina Anca și Daniela Bega de la Aural Eye, Alber Kaaan, Adistu, Cuscrew, Dan Fiera și Șerban Ntjr de la Noetic, Jemejeux, Redulian și Vloop, care vor proiecta diferite animații din propriile case pe clădirile din vecinătate. Imaginile vor fi acompaniate de un live performance realizat de către Alexei Turcan.

Pe 18 aprilie, de la 20.30, publicul va putea urmări proiecțiile de la fereastră sau live, pe pagina de event de pe Facebook, dar va putea și trimite mesaje și gânduri de încurajare folosind #contează pe care artiștii le vor integra în proiecțiile lor.

Într-o perioadă în care manifestarea artistică este afectată, RADAR continuă să fie puntea dintre artiștii locali și public, dar și un context de exprimare al prezentului.

Proiecțiile vor putea fi revăzute și la cea de-a doua ediție a festivalului RADAR, în toamnă, în scena de video-mapping susținută de UniCredit Bank, printre celelalte categorii ale festivalului: Realitate Virtuală, Realitate Augumentată, Inteligență Artificială, Instalații Interactive, Sound Design, Game Art, Robotică și Education&Playground.

Prima ediție a festivalului Radar a adus împreună peste cincizeci de artiști și dezvoltatori de conținut pentru categoriile festivalului și a transformat Uzina Electrică Filaret într-un spațiu imersiv pentru vizitatori. În cele trei seri de festival, scena de video-mapping a fost ocupată pe rând de artiști precum Aural Eye, Noetic si Les Ateliers Nomad îmbrăcând vizual locația în proiecții și transformând-o într-un spectacol luminos cu ajutorul a peste 150.000 de lumeni.

Prin “STĂM ACASĂ #CONTEAZĂ”, RADAR își propune, pe de o parte, să creeze un sentiment de apropiere, și pe de altă parte, să descopere, să sprijine și să promoveze artiștii locali, prin crearea unui context de expresie. Atât artiștii, cât și publicul larg sunt invitati să aducă speranță și lumină pentru noi toți.

Despre RADAR

RADAR este festival de new media art lansat în noiembrie 2019. Scopul festivalului este să caute și să găsească studiouri și artiști independenți care inovează în domeniile artistice, culturale, stiințifice și educaționale.

RADAR se află la îmbinarea dintre artă, tehnologie și societate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.