Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Stagiunea Regală 2019 – stagiune aniversară!

0

Anul 2019 marchează zece ani de existență a orchestrei Camerata Regală și devine astfel prilej de sărbătoare. Însuflețiți de cel mai autentic entuziasm pentru muzică, instrumentiști de cel mai inalt nivel au urmat un frumos și amplu parcurs de excelență în muzică. Pe parcursul celor zece ani, Camerata Regală a fost des întâlnită pe marile scene naționale și internaționale, fiind implicată în proiecte inedite.și colaborând cu nume importante ale muzicii și vieții culturale românești.

Primul concert al acestei stagiuni aniversare o are ca invitată pe îndrăgita solistă Paula Seling și va avea loc duminică, 17 februarie, la ora 19.00, la Atenerul Român, cu ocazia sărbătorii naționale a iubirii – Dragobetele. Orchestra va concerta sub bagheta dirijorului Constantin Grigore – dirijor principal și unul dintre membrii fondatori ai orchestrei. În program se vor intrepreta piese din repertoriul solistei Paula Seling.

 

Recomandat de:  RFI România

Parteneri principali: Alpha Bank România, Volvo – prin EIT Forum Auto, Fundația Spandugino

Parteneri: Filarmonica George Enescu – București

Parteneri media:   Radio România Cultural, Radio România Muzical, Poșta Română, Qwellman,

Elite Art Culb UNESCO, IQool.ro, societatesicultura.ro, The Art of Living, Librăriile Humanitas,   Radio Clasic.ro, Life.ro, autentici.ro.

 

Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro și de la Casa de bilete a Ateneului Român.

 

***

Despre Paula Seling

Solistă, compozitoare, producător muzical, artist, nascută în ziua de Crăciun.

A început să studieze pianul de la vârsta de 6 ani, câștigând câteva premii ca și pianist. La vârsta de 10 ani a susținut primul minirecital ca și solist vocal, acompaniată de corul școlii. De atunci a câștigat aproape toate trofeele festivalurilor de muzică din România. Din 1998 și până acum a lansat peste 15 albume solo, atât cu muzica pop, dar și de colinde și muzică religioasă, multe dintre acestea fiind scrise, orchestrate și produse de ea. Paula și-a „împrumutat” vocea personajului Holly Viteză în producția „Mașini 2” și a interpretat piesa „Chiar pot zbura” de pe coloana sonoră a filmului de animație Disney, „Neînfricata”(BRAVE). În 2011 a făcut parte din juriul show-ului de televiziune X-Factor.  De-a lungul timpului a avut numeroase colaborări cu nume mari din industria muzicală și a cântat pe scene alături de mari interpreți.  A reprezentat de două ori, alături de Ovi, România la Eurovision, unde în 2010 au reușit sa obțină locul 3. Din 2008 are propria casă de producție și de curând a deschis propria școală de muzică. Este membru UCMR, UCMR-ADA și absolventă a Conservatorului din București, seția de Compoziție Jazz, Muziă Ușoară.

Despre Constantin Adrian Grigore – dirijor

În perioada studiilor urmate în ţară, apoi în Polonia la Academia de Muzică „Karol Lipinski” dirijorul Constantin Grigore a beneficiat de îndrumarea unor maeştri recunoscuţi ai dirijatului: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galati sau dirijorul polonez Marek Pijarowski. A participat la diverse cursuri de dirijat, precum Malaga Philharmonic Masterclass (Malaga 2017 – prof. Manuel Hernandez Silva), Weimar Meisterkurse (Weimar 2016 – prof. Nicolas Pasquet), “International Masterclass for Orchestral Conducting and Phenomenology of Music” (Craiova 2012 – prof. Konrad von Abel), „Wiener Meisterkurse” (Viena 2008 – prof. Salvador Mas Conde), „The Roads of Romanticism” (Varsovia 2006) și de asemenea a participat la cursuri susținute de Jorma Panula, Jin Wang sau Mark Stringer.

Constantin Grigore se perfectionează printr-un stagiu de asistență la Rundfunk Sinfonieorchester Berlin (2011) sub îndrumarea maestrului Marek Janowski și ulterior (2012) la Bayrische Rundfunk și Munchner Philharmoniker, unde participă la repetițiile și concertele susținute de Mariss Jansons, Bernard Haitink, Alain Gilbert, Paavo Jarvi, Lawrence Foster sau Vasily Petrenko, în parallel participând şi la cursurile de fenomenologie susţinute de Konrad von Abel.

A susţinut concerte la pupitrul unor orchestre importante, atât din ţară, cât și în străinătate și a colaborat cu solisti de renume ai scenei muzicale. În 2009 cu ocazia Sarbătorilor Pascale s-a aflat la pupitrul Bucharest Symphonic Pops, în concertul extraordinar sustinut de Al Bano si Montserrat Caballe în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în 2013 este ales dirijorul Evolution Orchestra în turneul susținut de Steve Vai în Rusia, Polonia, Italia, Spania și România, iar în anul 2014 susține un turneu de concerte în Coreea de Sud, la pupitrul Orchestrei Filarmonicii “Oltenia”. În 2009 a fost dirijorul Orchestrei Simfonice a Colegiului Național de Arte George Enescu, cu care a susținut concerte la Ateneul Roman, Sala Radio și în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”, în perioada 2013-2015 a fost dirijorul principal al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Oltenia din Craiova, iar între 2017- 2018 consultantul artistic al Filarmonicii de Stat din Sibiu. Din 2009 este invitat să susțină concerte la fiecare ediție a Festivalului Internațional George Enescu. De asemenea, este unul din membrii fondatori și dirijorul orchestrei “Camerata Regală”, cu care a susținut numeroase concerte în Romania, dar și in Albania, Republica Moldova, Germania și Polonia. La invitația Institutul Cultural Român, susține în ianuarie 2016 un concert la pupitrul Cameratei Regale, în Mozart Saal din Konzerthaus Viena, iar în iunie 2018, la pupitrul aceleași orchestre, un concert la Bruxelles. În anul 2017 a fost invitat la pupitrul Filarmonicii Regale din Liege, unde a susținut o serie de 7 concerte în Liege (Sala Filarmonicii), Bruxelles (Bozar), Ath, Ottignes și Namur.

Constantin Grigore a primit numeroase premii şi distincţii, iar în prezent, Constantin Grigore este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală.

 

Despre Camerata Regală

Începând cu anul 2012 Camerata Regală a desfășurat în fiecare an o mini stagiune de concerte la Ateneul Român, denumită inițial Royal Sound, apoi Mari Soliști, Mari Dirijori, iar începând cu anul 2014 devine Stagiunea Regală, proiectul emblematic al orchestrei.

De asemenea Camerata Regală a participat la numeroase festivaluri, desfășurate atât din țară cât și în străinătate: Festivalul Classiscs for Pleasure (Sibiu), Festivalul Internațional G. Enescu – Bucuresti, Bucharest Music Film Festival, Festivalul Eurorchestras – Polonia, Festivalul de la Rolandseck – Germania, Music Gardens Festival – Polonia. Pe plan educațional, Camerata Regală, desfășoară unul dintre  proiectele de mare success, Camerata Regală si Micii Muzicieni, proiect realizat pentru prima oară  în România în anul 2018 și care a presupus realizarea unui masterclass de orchestră, adresat elevilor și tinerilor muzicieni la nivel national.

Camerata Regală este decorată de către Casa Regală a României cu Medalia Regele Mihai I pentru loialitate, fiind alături de Casa Regală a României la Ceremoniile prilejuite de Aniversarea Jubileului Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei, de Investirea cu Titlul de Alteta Regala a Principelui Nicolae al Romaniei, Jubileului de 90 de ani ai Regelui Mihai, Ceremonia Decoratiei Regale “Nihil Sine Deo”, Aniversarea a 25 de ani de la revenirea în țară a Alteței Sale Regale Principesa Margareta.

De asemenea, Camerata Regală a fost distinsă cu Premiul Musica Viva  de către  Forumului Cultural Român.

Pentru detalii: camerataregala@yahoo.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.