Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sprijin pentru copiii din apartamentele sociale și pentru educatorii acestora

0

61 de copii din apartamentele sociali și 87 dintre educatorii acestora au finalizat în luna ianuarie 2016 programele de consiliere vocațională și grupuri-suport, destinate acestora, în cadrul proiectului ”Descoperă”, promovat de către Asociatia Create Yourself, în parteneriat cu DGASPC Sector 3,4, și 6.

Astfel, începând cu octombrie 2015, 61 dintre copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 11 si 19 ani, din apartamentele sociale din sectoarele 3,4 și 6 au urmat 8 module de consiliere vocațională sub îndrumarea experților ce colaborează cu Asociația Create Yourself. Timp de 4 luni, copiii și tinerii au învățat despre ei înșiși, despre dezvoltare personală și învățare continuă. Cei mai mari dintre aceștia, ce se apropie de vârsta primului job, au luat contact cu oportunitățile de pe piața muncii, și-au definit profilul profesional și au scris primul lor Curriculum Vitae.

Totodata, educatorii sociali, cei care îi au în ingrijire pe copiii și tinerii din apartamentele sociale din cele trei sectoare au participat la grupurile-suport, moderate de experți în psihoterapie și coaching. Cei 87 de educatori sociali înscriși în program au avut oportunitatea să vorbească deschis despre provocările meseriei lor, să găsească împreună soluții într-un spațiu securizant, prin metode non-formale. Scopul final al grupurilor-suport pentru educatorii sociali a fost acela de a îmbunătăți calitatea serviciilor de îngrijire pe care copiii instituționalizați le primesc dar și remotivarea educatorilor sociali.

descopera

Proiectul ”Descoperă” continuă în lunile ce urmează cu serviciul de mentorat pentru copiii ce au finalizat modulele de consiliere vocațională. Astfel, tinerii vor avea oportunitatea de a cunoaște mai multe despre meseria pe care vor să o urmeze în viitor chiar de la cei care lucrează în domeniul ales. Asociația Create Yoursef lansează un apel către toți cei care vor să devină mentori pentru tinerii instituționalizați, să le arate mai mult despre meseria pe care și-au ales-o, să le vorbească despre motivația lor și drumul profesional pe care l-au parcurs până acum.

Proiectul ”Descoperă” este implementat de Asociația Create Yourself, în parteneriat cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din sectoarele 3, 4 și 6 din București și finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.