Spectacolul naturii – serie de 3 ateliere de explorare în Pădurea Băneasa

0

3 zile de workshopuri în natură despre pădure, vietăți mici și mari, plante mici și mari, cu experimente, joacă și mișcare. Pentru exploratorii între 8 și 14 ani. Ne jucăm cu microscopul, lupe, termometru, iar de data aceasta, și pulsoximetru, stetoscop si tensiometru.

Sursa: Aici.
Ziua 1, 22 Iunie 09.30-12.00. Descoperim pădurea.
– Identificăm păsările din pădure și observăm condițiile în care trăiesc.
– Învățăm să identifică animalele după urmele pe care le lasă. Explorăm condițiile în care trăiesc vietățile de pe sol și din sol, folosind instrumentarul unui biolog adevărat – lupe, microscop, termometru, luxmetru, higrometru.
– Ne uităm la microscop la câteva insecte din pădure, ca să înțelegem cum merg, cum se cațără și ce mănâncă.
– Luăm probe de sol și creștem colonii de bacterii în cutii Petri, ca niște oameni de știință în laborator. Învățăm și cum funcționează antibioticele cu ocazia asta, facând o antibiogramă.
Ziua 2, 22 Iunie 09.30-12.00 Anatomie în pădure 1 – Despre mișcarea în lumea vie.
– Ne jucăm cu scripeți, învățăm cum funcționează muschii oamenilor și ai animalelor, cum merg tot soiul de lighioane mai mici și mai mari.
– Facem un pic de mișcare ca să înțelegem cum se mișcă corpul nostru
– Învățăm despre cum se mișca copacii și plantele în general. Da, copacii se mișcă ?
Ziua 3, 23 Iunie, 09.30 – 12.00 Anatomie în natură 2 – despre cum respiră, se hrănește, transpiră și vede lumea vie.
– Facem o lecție cât se poate de aplicată de anatomie – alergăm ca să înțelegem cum și de ce ne bate inima.
– Vorbim despre cum se hrănesc plantele și animalele din pădure
Ah, și o să vorbim și despre de ce și cum transpiră plantele, vă mai aduceți aminte că frunzele au și această super-putere, nu?
Unde? Când?
În Pădurea Băneasa. Miercuri, Joi și Vineri, adică 22, 23 și 24 Iunie, de la ora 09.30 până la ora 12.00.
Ne întâlnim la 9.30 fix în fața Școlii Avenor.
Preț?
70 de RON pe atelier sau 180 de RON pentru 3 ateliere, plătibil pe Revolut sau cash înaintea evenimentului.
Cum ne înscriem?
Părinții își pot înscrie copiii cu un mesaj la 0721 123 276 (Mara) sau 0748897660 (Andrei) până luni, 20 Iunie 2022, cu numele și vârsta copilului. Dacă aveti nevoie de factură, ne-ar ajuta să ne lăsați și o adresă de email.
Despre noi:
Andrei este biolog și profesor de biologie. Timp de doi a predat alături de Teach for Romania pentru copii de la sat și de la oraș. Iubește natura. Știe încă să se joace. Câștigă mai tot timpul titlul de profesor al anului (de la audiența cea mai importantă – elevii). Aplică în mod riguros jocul și experimentul ca instrumente pedagogice la clasă și în lucrul cu copiii.
Octavian, partenerul lui Andrei în aceste workshopuri, este, și el, profesor de biologie. Iubește bioingineria și toate lucrurile complicate din biologie.
Câteva recomandări pentru părinți.
Vă recomandăm să îi sfătuiți pe copii să aleagă pantaloni lungi (pentru a se proteja de insecte) și pantofi închiși. În măsura în care tolerează aceste produse, pot folosi și sprayuri sau creme care țin la distanță țânțarii, căpușele, etcetera. O sticlă mică de apă va fi foarte bine-venită

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.