Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Spectacolul de modă Mit-Trecere al studenţilor de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti în expoziţia Oglinzile Orientului

0

Muzeul Naţional de Artă al României continuă seria evenimentelor conexe expoziției Oglinzile Orientului cu o prezentare inedită de modă sâmbătă, 9 iulie 2016, de la ora 17.30. Expoziția este deschisă la parterul Galeriei Naţionale (curatori Elena Olariu şi Mariana Vida).

Universitatea Naţională de Arte Bucureşti prezintă în premieră, într-un performance, colecţia de costume-obiect Mit-Trecere, realizată în cadrul proiectului AAICREA. Directorul proiectului este prof. univ. dr. Doina Lucanu.

afis expo Oglinzile Orientului

Dacă doriți să participați la acest eveniment, rezervările și confirmările se fac prin e-mail la programari@art.museum.ro sau la telefon 021.314.81.19 până vineri, 8 iulie, ora 12.00. Locurile disponibile sunt limitate. Biletul de acces costă 10 lei și include vizitarea expoziției.

Participă studenţii anului I master, coordonaţi de prof. univ. dr. Unda Popp, director al departamentului de Modă din cadrul UNARTE, şi studenţii anilor I şi II licenţă, coordonaţi de prof. univ. dr. Doina Lucanu.

Expoziţia Oglinzile Orientului aduce în faţa vizitatorilor lumea plină de culoare şi pitoresc a perioadei fanariote, a Dobrogei şi Balcicului, a mirificului Constantinopol, dar şi a Orientului Apropiat. Pentru prima dată în istoria artei autohtone, tema orientală este tratată în ansamblul ei. Expoziţia prezintă o suită de capodopere ale unor mari maeştri: Theodor Aman, Carol Pop de Szathmari, Ion Georgescu, Nicolae Grigorescu, Iosif Iser, Ştefan Popescu, Nicolae Tonitza, Jean Steriadi, Nicolae Dărăscu, Victor Brauner şi mulţi alţii.

Event facebook: https://www.facebook.com/events/996770053770625/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.