Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SOS Planet Afterschool deschide inscrierile pentru Bursele SOS Planet

0

Afterschool-ul ofera 7 locuri gratuite in programul sau educational, in valoare totala de peste 30.000 de euro pe an, pentru copiii din Bucuresti aflati in situatii speciale

SOS Planet Afterschool, proiect educational initiat de Asociatia SOS Satele Copiilor România, lanseaza Bursele SOS Planet, prin care elevii din clasele primare ce provin din medii defavorizate pot beneficia gratuit de programele educationale ale afterschool-ului. O bursa consta in acces complet la serviciile afterschool-ului si la scoala de vara, precum si in asigurarea facilitatilor de transport, catering si rechizite.

Valoarea serviciilor oferite in cadrul unei burse este echivalentul sumei de 4.500 de euro pe an, iar o parte dintre costuri sunt sustinute de companiile partenere ale programului: Softelligence si BASF. Cauzei SOS Planet i s-a alaturat si Fundatia Autonom care sprijina copiii prin dotarea spatiului cu materiale educationale (jocuri, carti, echipamente).

Printre putinele programe de acest tip initiate de un afterschool din Capitala, Bursele SOS Planet se adreseaza copiilor care provin din medii vulnerabile. Conform celor mai recente analize realizate de catre Asociatia SOS Satele Copiilor România, cei mai multi copii aflati in situatii de risc in Bucuresti provin din sectorul 1, urmat de sectoarele 5 si 4.

Aceeasi analiza arata ca, printre cele mai frecvente cauze ale situatiei de risc la copiii din Capitala se numara: factorii de risc structurali (saracia si statutul socio-economic scazut), factorii de risc individuali (familii monoparentale, mame adolescente, existenta unei dizabilitati fizice sau psihice a parintilor, parinti plecati in strainatate), evenimentele nefericite (decesul parintilor, parinte aflat in detentie, parinti institutionalizati anterior), respectiv factorii de risc la nivel relational-comportamental (neglijare, abuz, exploatare, violenta domestica).

Stim deja ca peste 1 milion si jumatate de copii din România sunt copii aflati la risc de saracie si excluziune sociala. Nu doar in mediile rurale vedem aceasta realitate trista; si in Bucuresti exista multi copii care au nevoie de acces la o educatie incluziva, axata pe dezvoltare socio-emotionala, care sa rezolve provocarile accelerate si agravate de contextul pandemiei. Pentru ei, am gândit programul Bursele SOS, ce ofera sanse egale la educatie pentru toti copiii, indiferent de mediul din care provin sau de contextul de viata al fiecaruia si isi propune sa remedieze decalajele produse de pandemie”, a declarat Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România.

Ne bucuram sa contribuim la sustinerea Burselor SOS Planet. La fel ca echipele SOS Satele Copiilor România si SOS Planet Afterschool, credem ca putem ajunge la o societate mai buna – atât prin inovare, cât si prin educatie. De aceea, vrem sa oferim suport educational copiilor care au cu adevarat nevoie de el”, a completat Adrian Blidarus, CEO Softelligence.

Educatia este pilonul principal al dezvoltarii oricarei societati si este una dintre prioritatile noastre la BASF. Ne bucuram sa putem contribui la cresterea accesului la educatie a generatiei de mâine”, a declarat Andreas Lier, CEO BASF Romania.

Orice persoana juridica sau fizica poate contribui cu donatii directe in program. Acestea sunt convertite automat intr-o bursa sau pot acoperi partial programul de invatare din cadrul SOS Planet, prin sustinerea transportului, a rechizitelor sau a meselor de prânz.

Mai multe detalii despre inscriere in programul Bursele SOS Planet, criterii de eligibilitate si procesul de selectie pentru ocuparea locurilor disponibile in acest moment – se gasesc aici.

***

Despre SOS Planet. Un spatiu de invatare cât o lume intreaga

SOS Planet este un proiect educational de tip afterschool initiat in 2020 de Asociatia SOS Satele Copiilor România, cu o experienta de 28 de ani in ingrijirea si educatia copiilor.

Afterschool-ul se adreseaza copiilor din clasele primare, carora le ofera o educatie incluziva, un spatiu de invatare bazat pe dezvoltarea echilibrata pe toate cele trei planuri – cognitiv, emotional si social – si pe echiparea cu abilitati esentiale pentru viitor. SOS Planet se afla in sectorul 1 al Capitalei (Calea Floreasca, nr. 165), este gazduit intr-un spatiu exterior de 4 hectare (alaturi de alte programe si servicii ale Asociatiei SOS Satele Copiilor România) si se intinde pe aproximativ 200 mp la interior.

In cadrul SOS Planet, toate veniturile generate vor fi reinvestite in sustinerea serviciilor sociale oferite copiilor de catre Asociatia SOS Satele Copiilor România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.