Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Societatea de Salvare Bucuresti ii invata pe bucuresteni tehnici de resuscitare de Ziua Europeana a Resuscitarii

0

Bucurestenii pot invata tehnici importante pentru salvarea de vieti chiar de la profesionisti! Societatea de Salvare Bucuresti desfasoara astazi, 16 octombrie, de Ziua Europeana a Resuscitarii, o actiune ce are ca principal scop predarea tehnicilor de prim ajutor, intre orele 12:00-19:00, in urmatoarele locatii: strada Lipscani intersectie cu strada Smardan, Parcul Cismigiu- intrarea dinspre Bulevardul Regina Elisabeta.

afis Restart a Heart Day

 Evenimentul are loc cu ocazia Zilei Europene a Resuscitarii – European Restart a Heart Day, organizata de Consiliul European de Resuscitare . Prin aceasta initiativa, ce va avea loc pe 16 octombrie, se doreste cresterea numarului de supravietuitori in cazul unui stop cardio-respirator.

In fiecare an, aproximativ 350.000 de europeni sufera un stop cardiac in afara spitalului. Un stop cardio-respirator poate avea loc oriunde, de exemplu, in strada, la locul de munca, sau in timp ce o persoana face sport sau alte activitati ce necesita efort. Realizarea tehnicilor de resuscitare de catre oamenii laici ar creste rata de supravietuire intr-un stop cardio- respirator cu mai mult de 50 %. Din pacate, doar la unul din cinci cazuri se intervine la timp in cazul unui stop cardio- respirator dintr-un loc public. De aceea, in Europa, mai puțin de 1 din 10 dintre acesti pacienti supravietuiesc azi. Cresterea acestui procent poate salva 100.000 de oameni pe an in Europa, afirma European Resuscitation Council.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.