Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Social Impact Award caută tineri români cu idei de afaceri sociale!

0

Marți, 20 februarie 2018, va avea loc evenimentul de lansare a ediției cu numărul 7 a Social Impact Award România, o competiție de idei și un program educațional ce încurajează tinerii români dornici să aducă o schimbare în societate prin antreprenoriat social. Tinerii antreprenori, studenții și liceenii care își doresc să schimbe probleme sociale curente într-un mod inovativ pot primi contextul de creștere prin care să învețe să facă acest lucru.

Programul are la bază mai multe principii, printre care: conectarea participanților la o rețea internațională de antreprenori, freelanceri, ONG-iști și reprezentanți ai mediului de afaceri; ghidarea tinerilor astfel încât să dezvolte concepte de afaceri cu impact social, care să aibă la bază modele de afaceri sustenabile și susținerea celor mai bune idei cu premii în bani, spațiu de lucru și conectare, precum și mentorat.

Social Impact Award este o competiție la nivel internațional, prezentă în peste 20 de ţări, al cărei scop principal este acela de a dezvolta tinerii antreprenori și de a pune antreprenoriatul social pe harta oportunităților de carieră. În România, echipa SIA a pregătit o experiență educațională complexă menită să transforme idei în proiecte concrete.

Evenimentul de lansare va avea loc marți, 20 februarie, începând cu ora 18:00, la Universitatea Alternativă (Bulevardul Dacia, nr 99). Participanții vor avea ocazia să afle mai multe detalii despre competiție și să participe la o conversație despre antreprenoriat social, alături de antreprenori sociali cu experiență, reprezentanți ai mediului de business și foști finaliști SIA. Tematica evenimentului de lansare va provoca antreprenori sociali cu experienţă şi participanţii la eveniment să găsească punţi de colaborare între afacerile tradiţionale şi afacerile sociale.

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina evenimentului sau pe site-ul competiției.

Despre Social Impact Award

Social Impact Award este o competitie internaţională de idei de afaceri sociale care promovează antreprenoriatul social în rândul tinerilor. În România, proiectul se află la cea de-a șaptea ediție și este organizat de către Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions și Universitatea Alternativă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.