Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Slow Food Târgu Mureș: Pop-Up Shop, Talk & Degustare la Acuarela

0

În primele zile de primăvară, 16-17 martie, Slow Food Târgu Mureș Marosvásárhely, cea mai nouă comunitate Slow Food din România, vine la București cu produse de la 10 producători locali responsabili.

Pop-up shop-ul cuprinde brânzeturi maturate, cărnuri artizanale, dulcețuri și siropuri fără zahăr, miere și creme de miere, micro-verdețuri, răsaduri, pastă din semințe de dovleac, biscuiți de casă neîndulciți cu zahăr, ceaiuri și condimente bio, pălincă.

O parte din produse pot fi degustate într-un meniu semnat de Andreea Luca și echipa mixtă Slow Food Viscri & Viscri 32 – White Barn and Blue House.

Claudia Rânja și apicultorul Szabolcs Fagarasi vor fi prezenți timp de 2 zile pentru a povesti despre comunitatea lor și cele mai importante proiecte Slow Food din zonă: biblioteca de semințe, grădinile urbane, evenimentele gastronomice rurale din acest an etc.

Pop-Up Shop & Talk este un proiect al Asociației Cuimbold care aduce la București oameni, povești și inițiative care fac lucrurile să fie mai bune.

Asociaţia Culturală Imbold (Cuimbold) are 2 sucursale: una în București și una într-un mic sat din Transilvania (Viscri – Deutsch-Weißkirch – sat Unesco).

Proiectele ei sunt cel mai adesea un du-te-vino între mediul rural, plin de elemente care merită descoperite și conservate și zona urbană, care poate fi un catalizator pentru schimbările pozitive de la sat.

Găzduit de Acuarela, avanpost RADIO GUERRILLA.
Parteneri:
Slow Food Viscri, Slow Food Sibiu, Asociatia My Transylvania. Eat-local.ro, Viscri 32 – White Barn and Blue House

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.