Siguranța pe internet a copiilor. Ce trebuie să știe un părinte?

0

Internetul este o poartă deschisă către o multitudine de informații și a scurtat distanțele între oameni. Avem acces la resurse educaționale, evenimente, muzică, filme și găsim soluții aproape la orice. Totuși, internetul este un mediu favorabil și pentru dezinformare, înșelătorie și abuz emoțional. De aceea, este necesar să știm care sunt instrumentele de vigilență atât pentru binele copiilor, cât și pentru al nostru.

Din motive lesne de înțeles, așa a apărut pe întreg mapamondul Ziua Siguranței pe Internet, care se desfășoară anual, în luna februarie. În anul 2023, această zi va fi sărbătorită marți, 7 februarie. Scopul ei este de a promova conștientizarea utilizării în siguranță a mediului despre care vorbim – internetul.

Cu această ocazie, Liceul Internațional IOANID organizează o dezbatere despre pericolele din mediul online la care sunt expuși atât adulții, cât și copiii și de ce este nevoie de precauție. Dialogul o să aibă loc între Mădălina Mitricioasa, psiholog clinician cu o experiență de 15 ani în domeniul pornografiei infantile prin sisteme informatice și Agnes Remalia Dragomir, consilier școlar, psiholog specialist psihoterapie și psihologie clinică. Evenimentul se va desfășura online, în data de 13 februarie, la ora 19:00 și participarea este gratuită. Ce înseamnă siguranță pe internet într-o lume care pune totul în același loc? În mediul online există în fiecare secundă 750 de mii de prădători sexuali care vor să profite și tot aici există informații despre cum putem să avem grijă de noi sau la cine să apelăm ca să fim în siguranță!  În anul 2021 au fost raportate 85 de milioane de fotografii și videoclipuri cu conținut violent și conotații sexuale. Cum și în ce fel influențează viața noastră? Dar a copiilor noștri? Cum putem să transformăm o Zi a Siguranței Online” într-o săptămână, un an și o viață mai sigură pentru copii și pentru noi?

Veți afla soluții și mai multe detalii în cadrul dezbaterii, care poate să fie urmărită accesând acest link: https://us06web.zoom.us/j/3541469181

Pagina de Facebook a evenimentului: https://fb.me/e/2ABIoOD9o

Împreună pentru un internet mai bun”

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.