Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Serata muzicală „Remember Enescu” la Muzeul Naţional de Istorie a României

0

Muzeul Naţional de Istorie a României şi Asociaţia Culturală „Marcel Spinei” organizează duminică, 11 septembrie 2011, o serată muzicală specială în cadrul manifestărilor prilejuite de cea de-a XX-a ediţie a festivalului internaţional „George Enescu”, care se va desfăşura la Bucureşti în perioada 1–25 septembrie 2011. Serata muzicală este susţinută de soprana Georgeta Stoleriu, muzicienii Lavinia Coman (pian), Sanda Spinei (pian) şi Marcel Spinei (violoncel cu 5 corzi), cu participarea poetului Nicolae Coman.

Astfel în data de 11 septembrie 2011, Muzeul Naţional de Istorie a României va avea un program de vizitare special, fiind deschis între orele 1600 şi 2400, tariful de vizitare fiind redus cu acest prilej. Începând cu orele 1900, publicul va putea să audieze un recital susţinut de Ansamblul Contemporan, sub conducerea muzicală a lui Marcel Spinei. De asemenea, în acest context va avea loc în premieră mondială lansarea violoncelului cu 5 corzi tip Bach-Spinei. Vor putea fi vizitate şi micro-expoziţia „Remember Enescu”, organizată în jurul unui instrument muzical ce a aparţinut maestrului George Enescu, respectiv o vioară (fără arcuş) realizată la Lille în 1924 de lutierul Pierre Hel, cât şi expoziţiile permanente Tezaurul Istoric şi Lapidarium.

În programul seratei muzicale sunt incluse lucrări de Johann-Sebastian Bach, Luiggi Boccherini, Ludwig van Beethoven, Fritz Kreisler, Franz Schubert, Piotr-Ilici Ceaikovsky, Robert Schumann, Constantin Dimitrescu, Camille Saint-Saens, Federico-Garcia Lorca, Richard Strauss, Nikos Skalkottas, George Enescu, Nicolae Coman, Marcel Spinei. Programul detaliat al recitalului este ataşat comunicatului.

Evenimentul este organizat cu sprijinul revistei „Diplomat Club” şi al Fabricii de Instrumente Muzicale „Hora” Reghin.

Accesul pentru audierea recitalului se face pe bază de invitaţie, iar accesul în muzeu este permis pe bază de bilet cu tarif general redus de 4 lei, respectiv pensionarii, studenţii şi elevii beneficiază de reduceri şi gratuităţi.

Ansamblul CONTEMPORAN

Conducerea muzicală Marcel Spinei

Georgeta Stoleriu – soprană, Lavinia Coman – pian,

Sanda Spinei – pian, Marcel Spinei – violoncel cu 5 corzi

cu participarea poetului Nicolae Coman

 

PROGRAMUL RECITALULUI „REMEMBER ENESCU”

Johann-Sebastian Bach         Allemanda, Suita nr. 6, pentru violoncel cu 5 corzi p.a.a.

Aria, pentru violoncel şi pian *

Luiggi Boccherini                   Rondeau, pentru violoncel şi pian

Ludwig van Beethoven /

Fritz Kreisler                          Rondino, pentru violoncel şi pian *

Franz Schubert                       Ave Maria, pentru violoncel şi pian *

Piotr-Ilici Ceaikovsky                        Canzone napoletana, pentru violoncel şi pian *

Robert Schumann                   Visare, pentru violoncel şi pian *

Federico-Garcia Lorca          Viva Sevilla, pentru violoncel şi pian *

Camille Saint-Saens                Lebăda, pentru violoncel şi pian

George Enescu                       Trei lieduri pentru voce şi pian, pe versuri de Clement Marot

Constantin Dimitrescu           Dans ţărănesc, pentru violoncel şi pian

Nicolae Coman                       Trei lieduri pentru voce şi pian, pe versuri de Mariana Dumitrescu

Richard Strauss                      Romanze, pentru violoncel şi pian

Marcel Spinei                                      Tre canzoni semplici pentru voce şi pian, pe versuri de Valerio Magrelli

Nikos Skalkottas                    Dans eroic, pentru violoncel şi pian *

 

* Aranjament de Marcel Spinei

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.