Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sectia de Cardiologie de la Marie Curie functioneaza la intreaga capacitate!

0

 

Secţia de Cardiologie de la Marie Curie este singura secţie de cardiologie cu internare din Bucureşti dedicată exclusiv copiilor.
Renovarea spaţiului care găzduieşte secţia s-a încheiat în 2012, aceasta primind pacienţi de la începutul anului 2013. Acum funcţionează la întreaga capacitate.
Renovarea acestei secţii este al doilea proiect pentru care Asociaţia Inima Copiilor a avut sprijinul ING Asigurări de Viaţă şi Linde Gaz România.

Situaţia din 2011

În 2011, la Marie Curie nu puteau fi internaţi copii cu afecţiuni cardiologice: spitalul nu avea medici de specialitate, iar spaţiul Cardiologiei fusese dezafectat. În 2012 au fost angajaţi medici (dintre cei mai buni!), iar din 2013 cel mai mare spital de copii din ţară are, în sfârşit, spaţiul potrivit unde să primească pacienţii care au nevoie de internare.

Renovarea secţiei

Iniţiată de Asociaţia Inima Copiilor, renovarea secţiei a fost finanţată de ING Asigurări de Viaţă (25.000 euro) şi Linde Gaz România (20.000 euro), Asociaţia completând suma până la cei 55.000 euro investiţi în total.

Spaţiul a fost reîmpărţit, există acum 4 saloane, un cabinet, o sală de tratamente şi anexele necesare. Saloanele sunt refăcute, cu console individuale pentru gaze medicale, monitoare şi aparatură, instalaţii noi, şi mobilă parţial înnoită.

Ministerul Sănătăţii a contribuit major, prin Programul de dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, cu aparatură vitală pentru buna funcţionare a Secţiei (ecograf, monitoare).

Situaţia actuală

După modernizare, secţia poate primi până la 10 copii cu vârste între câteva luni şi 18 ani şi a îngrijit, de când a fost dată în folosinţă, în ianuarie 2013, în jur de 300 de copii, fiind, de altfel, singura secţie de cardiologie cu internare din Bucureşti dedicată exclusiv copiilor.

La Marie Curie sunt acum primiţi pentru diagnosticare copii din toată ţara, dar pot fi şi internaţi copiii care au nevoie de investigaţii mai amănunţite, de echilibrare cardiacă, copiii aflaţi „în drum” spre operaţie sau pacienţii operaţi, dar cu complicaţii.

Inima Copiilor, ING Asigurări de Viaţă şi Linde Gaz România vor colabora în continuare pentru ca la Secţia de Cardiologie de la Marie Curie să nu lipsească nimic. Sau, în orice caz, să nu lipsească prea multe… Pentru anul acesta, cei trei parteneri îşi propun să schimbe restul mobilierului şi vor încerca să acopere cât mai mult din consumabilele necesare activităţii de fiecare zi a Secţiei.

„Secţia de Cardiologie de la Marie Curie e echivalentă cu orice secţie de felul acesta din Europa. Ministerul a alocat recent încă 200.000 euro pentru aparatura de aici.

Pe de alta parte, discuţia despre cardiochirurgia de la Marie Curie este complexă. Conducerea spitalului a fost schimbată recent tot din cauza asta. Cardiologia e parte din acest proiect mai mare. La nivelul Ministerului s-a decis că orice ar fi necesar pentru cardiochirurgie, vom face.” – a spus Victor Mora, Consilier al Ministrului Sănătăţii

 

„Proiectele de la Marie Curie destinate copiilor bolnavi de inimă ne-au impresionat din prima clipă în care ne-au fost prezentate, acum mai bine de trei ani şi, de atunci, am rămas mereu aproape de Inima Copiilor şi de ceilalţi parteneri valoroşi. Grija pentru viaţă, şi în particular grija pentru siguranţa financiară a celor mici, e un reper esenţial al activităţii noastre de zi cu zi şi, tocmai de aceea, obiectivul nobil de a ajută copiii suferinzi ne este atât de aproape de „suflet”. Întreaga echipă a îmbrăţişat cu entuziasm cauza, punând timp şi pasiune în proiectele destinate strângerii de fonduri, aşa cum a fost „In Pas cu Paul Dicu” – când sute de voluntari ING şi familiile lor au alergat împreună mii de kilometri” – spune Marius Popescu, Director General ING Asigurări de Viaţă.

 

„Preocuparea noastra de a ne implica activ în viaţa comunităţii în care ne desfăşurăm activitatea ne-a oferit şansa de a ne regasi  în  programul iniţiat de catre Asociaţia Inima Copiilor la Spitalul Clinic de Urgenţă Marie Curie. Lucrările de renovare şi modernizare a Sectiei de Cardiologie reprezintă o iniţiativă ambiţioasă şi suntem încântaţi că am sprijinit acest proiect, ceea ce reprezintă un beneficiu absolut pentru copiii internaţi aici, ale căror condiţii de tratament vor fi, de acum încolo, la cele mai înalte standarde.” – declara Anna Chiţan, Development and Legal Manager Linde Gaz Romania

 

În 2009 Inima Copiilor a început un proiect mare dedicat copiilor bolnavi de inimă. În 2011 terminam amenajarea Departamentului de Cardiochirurgie de la Marie Curie unde, în fine, peste câteva săptămâni vor fi operaţi primii copii. O secţie bună de Cardiologie este sprijinul de bază al oricărei activităţi chirurgicale şi ne bucurăm că putem prezenta astăzi, împreună cu medicii excepţionali de aici, această secţie de care un mare spital de copii are atâta nevoie.” – spune Alex Popa, Preşedintele  Asociaţiei Inima Copiilor.

 

 

InimaCopiilor_CardiologieMarieCurie_10 sept 2013-2_smal

Asociaţia Inima Copiilor

Asociaţia Inima Copiilor este o asociaţie non-guvernamentală şi non-profit. Există şi ajută copiii bolnavi de inimă (dar nu doar pe ei…) din 2006. 

Între 2006 şi 2008 Inima Copiilor a dotat cu aparatură medicală de peste 480.000 de Euro Secţia de cardiochirurgie pediatrică a Institutului Inimii „Niculae Stancioiu” din Cluj. Tot acolo Asociaţia a organizat şi susţinut financiar 6 misiuni medicale umanitare.

Între 2009 şi 2011 a fost construit şi amenajat Departamentul de cardiochirurgie de la Spitalul de copii Marie Curie din Bucureşti – un proiect în valoare de peste 3.5 milioane de Euro. Din această sumă, 1.6 milioane au fost strânşi şi investiţi de Inima Copiilor, cu ajutorul a sute de mii de donatori particulari şi al câtorva companii private. Departamentul va deveni funcţional la sfârşitul lui septembrie 2013, ca parte a Programului de dezvol- tare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice demarat de Ministerul Sănătăţii din România cu parteneri italieni.

În 2012 s-a încheiat şi amenajarea Secţiei de cardiologie de la Marie Curie, o investiţie de aproximativ 55.000 de Euro, care completează proiectul dedicat cardiochirurgiei pediatrice la Bucureşti, pentru care Inima Copiilor a avut sprijinul ING Asigurări de Viaţă şi Linde Gaz România. Secţia şi-a primit deja primii pacienţi.

În vara lui 2012 Asociaţia a iniţiat, cu susţinerea Fundaţiei Vodafone România, proiectul de extindere şi modernizare a Secţiei de terapie intensivă nou-născuţi, tot la Spitalul Mărie Curie. Noua clădire are 1.600mp pe 4 nivele şi va permite dublarea capacităţii Secţiei şi îmbunătăţirea performanţelor acesteia.

În septembrie 2013 a început şi reamenajarea secţiei de Neurochirurgie, tot la Marie Curie, cu susţinerea aceloraşi parteneri, ING Asigurări de Viaţă şi Linde Gaz România.

www.inimacopiilor.ro / www.facebook.com/asociatia.inima.copiilor

Linde Gaz Romania

Linde Gaz România, membră a Grupului Linde, este liderul pieţei naţionale în domeniul gazelor industriale. Compania produce şi distribuie gaze industriale, speciale, alimentare şi medicale, produse dedicate sudării, echipamente, accesorii şi oferă o gamă largă de servicii conexe alimentării şi utilizării gazului. Linde Gaz România este prezentă în majoritatea sectoarelor industriale din România iar aria de distribuţie acoperă toate regiunile geografice. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi website-ul www.linde.ro.

Grupul Linde este unul din liderii globali ai pieţei gazelor şi engineering având peste 62.000 angajaţi în peste 100 state din întreaga lume. În anul 2012, grupul a realizat vânzări de 15,280 miliarde euro. Strategia grupului Linde este orientată spre o creştere sustenabilă pe termen lung şi se concentrează pe o extindere internaţională cu produse şi servicii inovatoare. Linde acţionează cu responsabilitate faţă de acţionari, parteneri de afaceri, angajati, societate şi mediu – în fiecare domeniu de activitate, în toate regiunile şi locaţiile din lume. Grupul Linde este dedicat tehnologiilor şi produselor care îmbină valoarea pentru clienţi şi dezvoltarea durabilă. Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi website-ul www.linde.com.

ING Asigurări de Viaţă

ING Asigurări de Viaţă este prima companie internaţională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România, în ianuarie 1997, şi începand cu anul 1999 este lider al pieţei de asigurări de viaţă. 

Iniţiată în 2010, atunci când a fost creată o divizie dedicată în cadrul departamentului de marketing, strategia de responsabilitate socială a ING Asigurări de Viaţă urmăreşte, ca direcţii prioritare, educaţia financiară, protecţia mediului şi accesul la educaţie pentru copiii talentaţi sau defavorizaţi, la care s-a adăugat în 2011 pilonul programelor care oferă „Şanse la viata”. În cadrul acestei direcţii de acţiune, colaborarea cu asociaţii şi organizaţii care se implică activ în salvarea de vieţi s-a concretizat în numeroase programe cu impact şi rezultate pozitive importante în comunitate. 

Astfel, încă din anul 2011, ING Asigurări de Viaţă susţine AsociaţiaInima Copiilor în demersurile menite să ducă la punerea în funcţiune a Secţiei de cardiologie şi a celei de neurochirurgie pediatrică a Spitalului de copii Marie Curie. Implicarea ING Asigurăƒri de Viaţムîn aceste proiecte s-a concretizat, până în prezent, în donaţii totalizând  55.000 de euro. 

De asemenea, ING susţine programul Asociaţiei M.A.M.E.Copilaria nu trebuie trăită în spital”, prin care au fost refăcute două etaje din cadrul Spitalului Fundeni.

Un alt proiect de succes este „Lecţia de prin ajutor” – dezvoltat de ING Asigurări de Viaţă şi Asociaţia MaiMultVerde în parteneriat cu SMURD. Lansat în 2011 din dorinţa de a oferi publicului larg un set de reguli elementare pentru acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă, programul a înregistrat doar într-un an peste 5,5 milioane de vizionări şi peste 17.000 de descărcări pentru aplicaţia oferită utilizatorilor de smartphones si tablete. În cadrul proramului, partenerii pun la dispoziţia beneficiarilor un mix complet de instrumente (site web, pagină de facebook, aplicaţii pentru smartphone, aplicaţii pentru tabletă) prin intermediul căruia se pot informa asupra modului în care trebuie să procedeze corect în situaţii care necesită acordarea primului ajutor.

Nu in ultimul rănd, colaborarea cu Fundaţia pentru SMURD s-a concretizat într-o donaţie de 20.000 de euro pentru Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare pentru achiziţionarea primului avion sanitar.

www.asigurari-pensii.ing.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.