Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Seara de Bucate cu Fata Care Gateste Cu Flori, editie speciala Maria Tanase

0

Spectacol de Teatru Jubiliar Pasarea Maiastra- Maria Tanase cu Adriana Trandafir 

Regalul artelor: MUZICĂ – TEATRU – GASTRONOMIE

Seară specială dedicată MARIEI TĂNASE, supranumită “Pasărea Măiastră”

Cu Adriana Trandafir şi Romana Rista

Seara de bucate_MARIA TANASE_FBcover_1000 px[2]

Ce au in comun “Regina cântecului popular”, “Pasărea Măiastră a teatrului românesc” şi “Fata Care Găteşte Cu Flori”?

BUNUL GUST, CĂLĂTORIA ŞI HARUL unesc aceasta intalnire a artelor: TEATRU – MUZICĂ – GASTRONOMIE într-o seară de excepţie, dedicată celei care a fost supranumită “Edith Piaf a României”.

Miercuri, o zi obişnuită de la mijlocul săptămânii, se încununează cu un regal de cultură şi de artă culinară, un eveniment-concept brodat pe MARIA TĂNASE şi propus de Romana Rista, cunoscută ca Fata Care Găteşte Cu Flori.

“Seara de Bucate cu Fata Care Găteşte Cu Flori este o întâmplare culturală în care comunicarea se face prin povestea pe care o creez, călătorie, bufet 12 bucate si vinuri nobile, muzică şi teatru, tradiţii reinterpretate şi modă.”spune Romana Rista.”

 

SEARA DE BUCATE de MIERCURI, 18 DECEMBRIE, o are invitat special pe actriţa ADRIANA TRANDAFIR, supranumită magnifica Pasăre Măiastră a teatrului românesc, cea care o cinsteşte şi în această seară pe “Regina cântecului popular”, printr-un regal de teatru si muzică premiat în ţară şi peste hotare. Piesa de teatru “Pasărea măiastră, Maria Tănase” de George Sbârcea a devenit – din 1987 – cel mai longeviv one-woman show din istoria teatrului românesc:

“Au trecut 26 de ani de la premieră, iar viaţa EI trebuie spusă o dată şi-odată de la cap la coadă, în anul declarat MARIA TĂNASE, când se împlineşte centenarul de la venirea ei pe acest pământ.” spune Adriana Trandafir, preşedintele Fundaţiei Culturale Maria Tănase.

Călătoriile Mariei Tănase la New York, Paris si Istanbul sunt sursa de inspiraţie pentru meniul-concept centrat pe bucate româneşti creative asociate cu vinuri nobile Alira, din terroir-ul de la Aliman.

„La Seara de Bucate Maria Tănase propun un regal de arome cosmopolite. Sarmalele, mititeii, mămăliguţa şi piftia vor fi redescoperite print-o interpretare inedită a reţetelor culese din cărţi străvechi de bucate româneşti. Desertul este conceput ca o călătorie la New York, Paris si Istanbul prin care vom savura eleganta si bunul gust din perioada interbelică”, spune Romana Rista.

Gazde

Alin Gălăţescu, specialist în Fashion & Lifestyle-ul secolului XXIeste gazda Serii împreună cu Romana Rista.

 

Invitati

Jezebel, Alex Burcă- claviaturi, Dan Incrosnatu- percuţie: repertoriu Maria Tănase.

Artistul vizual Carmen Nistor surprinde floarea de busuioc într-o carte poştală vintage „Vedere din New York 1939”, cu versuri scrise de mână din melodiile Mariei Tănase, un “souvenir” pentru fiecare participant la Seara De Bucate

Alina Zară din Țara Făgăraşului propune o Colecţie „Tricoul Fain– Mândra Chic”- aplicaţii de pânze vechi şi versuri din cântecele Mariei Tănase.

Editura Eikon din Cluj lansează cartea „Maria cea fără de moarte„, scrisă de impresarul de-o viaţă al artistei, Gaby Michailescu.

Albumul evenimentului şi conceptul de design grafic sunt realizate de artistul vizual Luminiţa Popescu, cea care surprinde fiecare Seară de Bucate în fotografii de suflet.

Seara de Bucate cu Fata Care Gateste Cu Flori_MARIA TANASE_18.12.13

Evenimentul are loc Miercuri, 18 decembrie 2013, începând cu orele 19:00, la Panoramic Ballroom, Hotel Marshal Garden 5*, Calea Dorobanţilor nr. 50 B.

Accesul se face pe bază de rezervări la: 0721-984.782 si 0756-833.854, e-mail: debucate@gmail.com; office@marshalgarden.ro.

Detalii Signature Menu Fata Care Găteşte Cu Flori- în fişier ataşat: Signature Menu_Maria Tănase

Campanie promovare, galerie foto: www.facebook.com/SearaDeBucate si www.facebook.com/FataCareGatesteCuFlori

Vă aşteptăm cu drag!

Fata Care Găteşte Cu Flori şi invitaţii ei

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.