Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Scurtmetraje pentru toate vârstele și filme în premieră, în perioada 2 – 11 octombrie la KINOdiseea

0

București, 2 octombrie 2020 – A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr continuă până pe 11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie, în condiții confortabile și sigure, respectând toate normele de distanțare fizică.
Weekendul 2 – 4 octombrie, scurtmetraje pentru cei mici la Grădina Antipa și animații clasice la Opera Comică pentru Copii


Vineri, 2 octombrie, de la 19.30, la Grădina Antipa, copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani sunt așteptați să se bucure de un calup de scurtmetraje din lumea întreagă, selectate special pentru vârstele lor.
Tot astăzi, la Opera Comică pentru Copii, de la 20.00, publicul poate revedea îndrăgita animație Coco. Inspirată de tradițiile și culturile sud-americane, Coco este o poveste emoționantă despre relațiile de familie. Deși în familia sa muzica e interzisă de generații, tânărul Miguel (Anthony Gonzalez) visează să devină un adevărat cântăreț, la fel ca idolul său Ernesto de la Cruz (Benjamin Bratt). Încercând cu disperare să-și dovedească talentul, Miguel se trezește prins în uluitorul și coloratul Ținut al Morților. Acolo, îl întâlnește pe fermecătorul pezevenchi Hector (Gael García Bernal). Împreună, cei doi noi prieteni pornesc într-o călătorie extraordinară pentru a dezlega misterul ascuns de generații în familia lui Miguel.

Sâmbătă, 3 octombrie, de la 19.30, la Grădina Antipa este seara dedicată scurtmetrajelor pentru copii între 9 și 12 ani, iar la Opera Comică pentru Copii, de la ora 20.00, se vede animația Pixar, UP. Duminică, 4 octombrie, le vine rândul adolescenților să se bucure de o selecție de scurtmetraje pentru vârste între 12 – 15 ani la Grădina Antipa, iar la Opera Comică pentru Copii va fi proiectat filmul The LEGO Movie.

Premierele continuă și săptămâna viitoare, la Cinema Muzeul Țăranului în aer liber

Joi, 8 octombrie, de la 19.30, la Cinema Muzeul Țăranului în aer liber, va fi proiectat în premieră filmul Binti, în regia lui Frederike Migom. Unul dintre cele mai apreciate filme pentru copii ale ultimului an, cu premiera mondială la Sundance, premiat la Tallinn, Flanders sau Montreal, filmul spune povestea lui Binti. Binti are 12 ani și s-a născut în Congo, însă a trăit toată viața împreună cu tatăl ei, în Belgia. Chiar dacă nu au o formă legală de a sta în țară, Binti își dorește o viață normală și mai mult, să ajungă o vloggeriță faimoasă precum idolul ei, Tatyana. Vineri, 9 octombrie, de la 19.30, Cinema Muzeul Țăranului găzduiește filmul SamSam, dublat în lima română. SamSam e fericit să o găzduiască pe Daisy, prietena lui prin corespondență. Însă Gloomies (mohorâții), gândăceii care împrăștie tristețe peste tot în jurul lor încep să invadeze Planeta Sam, SamSam și cu prietenii lui îi fac să râdă, pentru a-i transforma în Grinnies (zâmbitorii). Pentru a scăpa de ei definitiv, SamSam va trebui să înfrunte pirații și să înțeleagă adevărata poveste a lui Daisy.

La Opera Comică pentru Copii, filmele clasice continuă toată săptămâna. Vor fi proiectate joi, 8 octombrie, musicalul Marry Poppins (1964), cu actrița Julie Andrews în rol principal, vineri, 9 octombrie, se văd Minions, sâmbătă, 10 octombrie, Madagascar, iar duminică 11 octombrie, Ice Age.

Juriul KINOdiseea de anul acesta, care va desemna câștigătorul competiției de lungmetraj, este format din tinere talente din România, regizori și actori aflați la început de drum și care recunosc importanța educației cinematografice și a alfabetizării media a tinerelor generații, cu un interes real pentru dezvoltarea aceste nișe pe plan local. Enxhi Rista își face doctoratul în Cinematografie la UNATC. A realizat filmele de scurt metraj “Padre” “Realcope” “El iubește ochii mei” “Capoeira, dansul libertății”. În anul 2020, a câștigat premiul Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj documentar. Cristina Popa este un regizor aflat la debutul său în lungmetraj. unul dintre artiștii care vor da o nouă definiție cinemaului din România. Ada Dumitru este actriță de film, teatru și televiziune, pe scenă de la vârsta de 15 ani, Ada a lucrat cu regizori precum Purcărete, Bob Wilson, Bocsardi, Hausvater jucând roluri precum Julieta, Zița sau Larisa Guzeeva.

Filmele au parte de proiecții unice la Cinema Muzeul Țăranului Român în aer liber, accesul se face în limita celor 100 de locuri disponibile și distanțate, iar biletele se vând doar online.
Bilete online aici: https://eventbook.ro/festival/kinodiseea
Eveniment organizat de: Asociația Culturală Metropolis, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei
Parteneri media: Radio Guerrilla, Radio România Cultural, Agerpres, Itsy Bitsy, IQAds, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, All About Romanian Cinema, Munteanu, Sfatulpărinților.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.