Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Școala de vară – Fotografie urbană pentru începatori (10-13 august)

0

Dacă iți place să observi, să descoperi si să surprinzi colturi neobișnuite, momente din viața de zi cu zi sau să explorezi locuri noi, vino la Școala de vară de Fotografie urbană pentru începatori, organizată de Fundația Calea Victoriei în perioada 10-13 august.

Împreună cu Valentin Boboc vei parcurge elementele cheie de care trebuie să ții cont atunci când apesi butonul de declansare al aparatului și care este rolul tău în crearea cadrului fotografic.

Se spune că frumusetea stă în ochii celui care privește, iar fiecare imagine poate spune mai mult decât ceea ce „arată”. Henri Cartier Bresson a spus că „fotografia e o reacție imediata care conturează meditația.”

Mai mult decât atât, îți propunem să dezbatem puțin partea filozofică a fotografiei și să descoperim împreună cum poți face o fotografie „care spune o poveste”, și nu o simpla poză.

Atelierul va parcurge următoarele etape:

Ziua 1: Teorie – tehnici de încadrare, compoziție și folosirea luminii naturale (3h cu pauza)

Ziua 2: Workshop prin oraș – punerea în aplicație a teoriilor învățate într-o mica excursie fotografică pe străzile Bucurestiului.

Ziua 3: Comentarii și concluzii asupra fotografiilor făcute cu explicații și critică constructivă. (3h cu pauza)

Ziua 4: Comentarii și concluzii asupra fotografiilor făcute cu explicatii și critică constructivă.

Lector: Valentin Boboc
Data începere: 10 august 2015; Ora curs: 19:00
Număr ateliere: 4; Frecvența: luni-joi (10-13 august)
Cost: 200 ron; Cost redus (card fidelitate, studenți, pensionari): 180 ron
Loc desfășurare: Fundația Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Bisericii Sfânta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)
Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Scoala de vara – Fotografie urbana pentru incepatori

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.