Școala de vară EcoArt – program gratuit. Elevii din sectorul 3 au prioritate

0

Școala de vară EcoArt, 25 iunie – 5 iulie, alternativă educațională creativă și gratuită

Asociația ARTLAND ACADEMY are bucuria de a organiza în perioada 25 iunie – 5 iulie ȘCOALA DE VARĂ ECOART, proiect finanțat de Primăria Sectorului 3, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local, și dedicat copiilor cu vârste între 6 și 14 ani.

Timp de două săptămâni, la WASP Studios (str. Ion Minulescu 67-93, fosta Fabrică Flaros) va avea loc un laborator creativ despre sustenabilitate și protecția mediului prin intermediul a cinci ateliere multidisciplinare și interactive despre reciclare, upcycling și noul concept de antreprenoriat – economia circulară. Școala de vară EcoArt promovează cei 5 R ai activității de upcycle: REGÂNDIȚI, reduceți, refuzați, repurtați, reparați și reciclați.

Școala de vară EcoArt este gratuită, prioritate au elevii din sectorul 3. Locurile sunt limitate, iar înscrierea se poate face pe info@artland-academy.ro. 

Copiii vor avea oportunitatea de a învăța despre activitatea de upcycle, atât cunoștințe, cât și aptitudini practice în cadrul unor ateliere precum:

Economie circulară și antreprenoriat social

Ceramică și textile/ sculptură realizate din materiale naturale, reciclate

Foto & video, VerdeStop

Școala ca un joc – crearea unui joc

Co-crearea unui loc de joacă din materiale reciclate

Materialele folosite în cadrul atelierelor vor respecta principiile de bază ale upcycling-ului și vor fi colectate de către participanți pentru a amplifica impactul atelierelor.

Traineri precum Sergiu Chihaia (lector universitar la UNARTE), Mihaela Cîmpeanu (artist vizual, sculptor, Silvia Trăistaru sau Patric Pavel îi vor însoți pe copii într-o călătorie practică și fascinantă despre cum fiecare dintre noi poate contribui la diminuarea efectelor și la reducerea cauzelor actualei crize climatice. 

Scopul Școlii de vară EcoArt este să le insufle participanților obiceiuri de consum prietenoase cu mediul înconjurător și să îi transforme în vectori de schimbare în familiile și comunitățile din care fac parte.  

Programul pe zile:
25 iunie – atelier despre economia circulară și antreprenoriatuk social susținut cu toți participanții în Sala Mare WASP Studios, urmat de o prezentare cu filme tematice, sesiuni de cunoaștere și împrietenire
26 iunie – 4 iulie – ateliere pe grupe de vârstă (6-9 ani, 10-14 ani)
5 iulie – prezentarea rezultatelor – obiecte, fotografii, prezentarea jocului creat, amplasarea locului de joacă în Parcul Timpuri Noi, petrecere de final.

În luna septembrie va avea loc un eveniment de prezentarea către publicul larg a unei expoziții cu obiectele și fotografiile create în cadrul Școlii de vară EcoArt, la WASP Studios, care va fi anunțat la începutul toamnei.

Programul zilnic:
08.30 – 09.30 – Primire participanți, socializare, joacă, discuții libere
09.30 – 12.00 – Ateliere
12.00 – 13.30 – Pauza de prânz 

13.30 – 15.30 – Ateliere
15.30 – 16.00 – Gustare, plecarea copiilor

ARTLAND ACADEMY îi așteaptă pe copii să petreacă două săptămâni de joc, joacă și activități creative, între 25 iunie și 5 iulie.  

Pentru mai multe informații, urmăriți-ne pe social media https://www.facebook.com/ARTLANDacademy sau  https://www.facebook.com/WASPMagazine

***

Școala de vară EcoArt

Un proiect ARTLAND ACADEMY

Finanțat de Primăria Sectorului 3, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local

ARTLAND Academy este un program alternativ de educație și cercetare multidisciplinară, care     include ateliere, laboratoare, conferințe și proiecții de film.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.