Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Şcoala de vară – Călătorie în lumea Filmului (12-16 august)

0

Fundatia Calea Victoriei va invita luni, 12 august, de la ora 19:00, la scoala de vara Calatorie in lumea Filmului cu regizorul Anda Cruceanu. Atelierul este gandit ca o calatorie in cinci episoade in lumea filmelor celebre.

Vom descoperi impreuna cum se construieste un film si ce anume face ca un film de succes sa-si fascineze spectatorii, indiferent de varsta sau epoca.

Cursul are atat o parte teoretica – in care se vor explica principalele caracteristici si curente cinematografice, cat si o parte practica de descifrare a filmului. In analiza filmului vom respecta pasii de dezvoltare ai unui proiect cinematografic: scenariu, pregatiri de filmare, productie, post-productie (montaj, sunet si difuzare).

Vom analiza tema abordata in film si contextul social in care ea a fost propusa, dar si scenariul, constructia personajului, viziunea regizorala (decupaj, actori, scenografie, costume, montaj si muzica) etc.

Calatorie in lumea filmului

Vom fixa repere importante din istoria filmului, prin analizarea a cinci filme reprezentative pentru etapele de evolutie a cinematografiei mondiale.

Impreuna cu lectorul, vom gasi punctul declansator de creatie al omului de film si vom discuta despre influenta contextului socio-politic asupra subiectelor si ideilor abordate. Vom studia care au fost dorintele si placerile publicului de la inceputurile cinematografului pana in prezent.

Filmele despre care vom vorbi si din care vom urmari cateva fragmente esentiale sunt:

1. Apogeul filmului mut – City Lights  1931 – regia Chaplin Charles

2. Tiparul povestilor de dragoste – Casablanca 1942 –  regia Michael Curtiz

3. Nasterea unui gen cinematografic – Psycho  1960 –  regia Alfred Hitchcock

4. Neorealismul italian, fresca sociala – La strada 1955 –  regia Federico Fellini

5. Cinematograful independent american. Trecerea la productii de box office – Nasul 1972 – regia Francisc Coppola

 

Lector: Anda Cruceanu

Data incepere: 12 August 2013; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: zilnic (luni-vineri, 12 – 16 august)

Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.