Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Școala Americană Internațională din București organizează cea de-a 15-a ediție a Maratonului Speranței Terry Fox

0

Sâmbătă, 5 septembrie 2015, Școala Americană Internațională din București (AISB) va găzdui cea de-a 15-a ediție a Maratonului Speranței Terry Fox, un eveniment sportiv caritabil ce are ca obiectiv atragerea de sprijin în vederea cercetării medicale din domeniul cancerului. Elevii, personalul AISB și părinții ce fac parte din comunitate, precum și prieteni ai lor, se vor aduna sâmbătă în jurul orei 10 la sediul școlii (Bd. Pipera), pentru a demara acest maraton simbolic pe un traseu de 5 km prin Pădurea Băneasa.

AISB Terry Fox Run
În mod tradițional, aproximativ 1000 de participanți se implică cu ideile, energia și timpul lor pentru a strânge fonduri pentru această cauză. În ultimii 14 ani, au fost strânși peste 170.000 Euro pentru sprijinirea luptei împotriva cancerului în România, bani care au fost donați spitalelor din București.
„Este pentru mine al doilea maraton Terry Fox și susțin această acțiune din toată inima. Este o ocazie unică pentru comunitatea AISB și cea internațională din București de a se alătura pentru a marca o diferență în comunitate”, a spus dr. Robert Brindley, directorul AISB.

Maratonul Terry Fox Run se desfășoară la nivel mondial, participanți din toată lumea având ocazia să se alăture luptei împotriva cancerului prin sprijinirea cercetării medicale și găsirea celor mai inovatoare modalități de combatere a acestuia.

Terry Fox și Maratonul speranţei

În anul 1977, adolescentul canadian Terry Fox a fost diagnosticat cu cancer osos la piciorul drept. Piciorul i-a fost amputat cu 10 cm deasupra genunchiului. În timpul spitalizării, Terry a fost atât de copleșit de suferința pacienților bolnavi de cancer, încât a hotărât să traverseze Canada pentru a strânge bani pentru cercetarea în acest domeniu. A numit efortul său Maratonul Speranţei.

Pe data de 12 aprilie 1980, Terry Fox a început cursa de traversare a Canadei. Scopul său era să strângă 2 milioane de dolari pentru a-i ajuta pe cercetători să găsească un tratament pentru vindecarea cancerului. Și-a asumat o sarcină uluitoare: alerga aproape un maraton pe zi, timp de 144 zile în continuu. La 1 septembrie 1980, după ce a alergat 5.000 km, Terry a fost nevoit să-şi încheie cursa, deoarece cancerul începuse să i se răspândească în tot corpul. La 28 iunie 1981, Terry Fox a decedat, cu numai o lună înainte de aniversarea a 23 de ani.
Cu toate că nu și-a îndeplinit misiunea de a traversa Canada, Terry Fox și-a depășit scopul inițial de a strânge 2 milioane de dolari. El a strâns peste 24 milioane dolari şi până în prezent peste 500 milioane dolari s-au strâns în scopul cercetării din domeniul cancerului, prin cursele Terry Fox Runs, care se desfăşoară în lumea întreagă. În 10 iulie 1980, după ce a fost forțat să-și încheie Maratonul Speranței, deoarece cancerul îi invadase corpul, Terry Fox a declarat „Chiar dacă eu nu termin cursa, este nevoie ca ceilalți să meargă înainte. Cursa trebuie să continue fără mine…”.

Despre AISB
AISB este acreditată de New England Association of Schools and Colleges, de Council of International Schools, autorizată de Organizatia de Bacalaureat Internațional, și este recunoscută de Ministerul Educației din România. AISB a înregistrat reușite academice de excepție, iar absolvenții școlii, precum și alți foști elevi au fost acceptați la universități de prim rang din lume.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.