Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Schneider Electric susţine educaţia, printr-un parteneriat cu Colegiul Tehnic Energetic Bucureşti

1

Schneider Electric, specialist mondial în managementul energiei, a contribuit la renovarea Colegiului Tehnic Energetic Bucureşti prin dotarea cu echipamente electrice moderne a unui laborator tehnic. Iniţiativa face parte dintr-un parteneriat de lungă durată cu această instituţie de învăţământ, care a constat nu doar în echiparea cu instalaţii, ci şi în oferirea de cursuri de formare a cadrelor didactice de specialitate.

Parteneriatul dintre Schneider Electric şi Colegiul Energetic din Capitală se derulează în cadrul proiectului POSDRU „Îmbunătăţirea calităţii educaţiei şi formării profesionale prin reţele parteneriale”, în care sunt implicate şase unităţi şcolare de profil din ţară, al cărui scop este pregătirea tinerilor pentru inserţia eficientă pe piaţa muncii.

„Dorim să susţinem sistemul de învăţământ din România în demersul de a pregăti tineri care să corespundă cerinţelor actuale de pe piaţa muncii, iar această pregătire nu poate avea loc decât în spaţii modern echipate, care să răspundă nevoilor lor de educaţie şi realităţilor de pe piaţa muncii. De aceea, Schneider Electric se implică activ în facilitarea accesului tinerilor români la tehnologie de ultimă generaţie”, a declarat Petre Butu, Vicepreşedinte Schneider Electric România.

În cadrul parteneriatului cu Schneider Electric, cea mai recentă etapă a constat în dotarea laboratorului tehnic al Colegiului Energetic cu aparatură de distribuţie electrică şi automatizări industriale – protecţii Acti9, lămpi de semnalizare, chei de comandă, surse de tensiune – în vederea realizării tablourilor electrice aferente laboratorului de electrotehnică. Acti9 este o soluţie de distribuție și management al energiei electrice, dedicată atât aplicațiilor industriale, cât şi sectorului rezidenţial, soluție ce asigură protecția și managementul eficient al instalațiilor electrice în care a fost integrată. Echipamentele sunt, în prezent, montate pe machete funcționale utilizate pentru dobândirea competenţelor de specialitate în domeniile electric şi electromecanic.

Colaborarea dintre Schneider Electric şi Colegiul Tehnic Energetic Bucureşti a început în anul 2008, când compania a contribuit la dotarea laboratorului de măsurări electrice şi electronice cu machete funcţionale care îi ajută pe elevii din anii terminali să înţeleagă mai bine partea aplicativă a distribuţiei electrice sau a automatizărilor. Cu ajutorul acestor aplicaţii, tinerii învaţă cum funcţionează o instalaţie de automatizare, îmbunătăţind astfel aplicabilitatea practică a cunoşinţelor teoretice dobândite de-a lungul anilor de studiu. În plus, pentru a putea utiliza automatele programabile şi echipamentele furnizate la nivel optim, cadre didactice ale Colegiului Energetic au beneficiat de un training organizat de Schneider Electric la sediul companiei.

sneider

Despre Schneider Electric

Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operaţiuni în mai mult de 100 de ţări, Schneider Electric oferă soluţii integrate pentru diverse segmente de piaţă, deţinând poziţii de lider în domeniul infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcţii şi al centrelor de date sau reţelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezenţă extinsă şi în domeniul aplicaţiilor pentru segmentul rezidenţial. Cei peste 140 000 de angajaţi ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, fiabilă, eficientă, productivă şi verde, realizând venituri din vânzări în valoare de 24 miliarde de euro în 2012, prin activitatea lor constantă de a ajuta persoanele şi organizaţiile „să profite la maximum de resursele energetice”.

www.schneider-electric.com/ro

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    Am fost in noul laborator si oamenii chiar au facut o treaba super buna, vechile instalatii aveau cativa zeci de ani si multe nu functionau deloc.

    Astept ca tot mai multe companii sa se implice in astfel de proiecte ca pana la urma tot ele beneficiaza de know how-ul si experienta viitorilor angajati.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.