Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Schimbările climatice și efectele lor asupra României

0

Sâmbătă, 20 aprilie, va avea loc conferința ”Schimbările climatice: Cauze, efecte și soluţii”. Organizat pentru a marca Ziua Pământului, evenimentul reunește specialiști din diverse domenii, de la climatologi și energeticieni, la economiști și politologi, care vor discuta despre felul în care schimbările climatice afectează societatea, dar și despre măsurile care se pot lua la nivel personal și instituțional.

În ultimii 60 de ani, România a înregistrat temperaturi și precipitații record, iar trendul anual este ascendent. Iar același lucru se întâmplă în întreaga lume. Românii încep să fie din ce în ce mai interesați de aceste evoluții și caută să ia măsuri preventive, însă geopolitica schimbărilor climatice este un subiect vast și adesea controversat. Pentru a avea o șansă reală în a combate schimbările climatice, este esențial să ne luăm informațiile de la specialiști implicați direct în cercetările acestor fenomene. ” au declarat organizatorii.

Printre speakerii prezenți la conferință se numără:

  • Dr. Roxana Bojariu, climatolog, Directorul Departamentului de Climatologie al Administrației Naționale de Meteorologie

  • Dr. Lucian Toma, energetician, Conferențiar la Universitatea ”Politehnica” din București

  • Dr. Orieta Hulea, biolog, Director la WWF România

  • Bogdan Gioară, economist, Președintele asociației REPER21

  • Cristian Român, jurnalist de știință, revista Știință & Tehnică

  • Victoria Cojocariu, cercetătoare la Centrul pentru Inovare Publică

  • Felicia Ienculescu-Popovici, vicepreședinte Greenitiative

Schimbările climatice: Cauze, efecte și soluţii” este un eveniment care strânge laolaltă experți din mediul academic, societatea civilă și sectorul privat, pentru a forma o viziune despre transformările ecologice cu care comunitatea internaţională se va confrunta în secolul care urmează. Evenimentul este organizat cu prilejul Zilei Pământului și se va desfășura la Nod Makerspace, pe data de 20 aprilie.

Conferința este deschisă publicului larg, pasionat de cunoaștere și interesat de dezbateri pe subiecte actuale. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Pentru înscrieri, accesați link-ul: http://umanismromania.ro/schimbarile-climatice/

Evenimentul este organizat de ASUR – Asociaţia Secular-Umanistă din România și AUR – Asociaţia Umanistă Română, cu sprijinul Human-Etisk Forbund din Norvegia.

Parteneri : REPER21 și Sustainable Lifestyle

Location partner: NOD makerspace

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi pe pagina Facebook a evenimentului Schimbările climatice și pe site-ul Umanism România.

ASUR (Asociaţia Secular-Umanistă din România) este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în martie 2010, cu scopul de a promova valorile umanismului secular. ASUR derulează campanii de promovare a secularismului, dar și numeroase proiecte de popularizare a știinţei, destinate atât copiilor și elevilor, dar și publicului larg. www.asur.ro

AUR (Asociaţia Umanistă Română) este o organizaţie din România ce susţine promovarea știinţei, culturii, drepturilor fiinţei umane, valorilor umaniste și a celor democratice, într-o societate deschisă. Membrii AUR își doresc o Românie seculară, unde raţiunea, compasiunea și toleranţa reprezintă fundamentele statului de drept. www.humanismromania.org

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.