Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Saptamana Altfel” la Scoala Step by Step si Gradinita Bambi

0

Saptamana 7 -11 Aprilie va fi una speciala pentru copiii de la Gradinita Bambi si Scoala Step by Step care isi vor completa cunostintele dobandite cu experiente de neuitat, in cadrul progamului “Scoala Altfel”. Timp de 5 zile, copiii vor intalni specialisti din diverse domenii de activitate, obiectivul programului fiind acela de a le oferi repere pozitive pentru dezvoltarea lor.

bambi si step by step

Luni 7 aprilie si marti 8 aprilie, incepand cu ora 9:30, copiii de la Scoala Step by Step, fani ai formatiei Voltaj, vor avea ocazia unica sa cante si sa intregistreze un cantec in studioul lui Oliver Sterian – tobosarul trupei Voltaj – The CandyShop (Str. Agricultori nr. 93, sector 2, Bucuresti). La intalnirea cu copiii va veni si Calin Goia, vocalistul trupei. Copiii vor lua interviuri membrilor formatiei incercand sa afle cat mai multe lucruri despre cariera de muzician.

Dragostea copiilor pentru muzica o cultivam atat prin intalnirea cu membrii trupei Voltaj, cat si prin vizita grupelor mijlocii din Gradinita Bambi la Boem Club – unde se familiarizeaza si experimenteaza diferite instrumente muzicale sub indrumarea profesionistilor.

Constienti de importanta sportului pentru sanatate, in „Saptamana Altfel”, copiii prescolari vor participa la evenimente sportive si la activitati care speram ca vor deveni o obisnuinta in viata lor: meciuri de baschet in sali de sport sau antrenamente de aerobic in centre de fitness.

Si pentru ca ne preocupa toate artele, profitam de programul “Usi Deschise” al UNATC! Diferite grupe si clase de copii urmeaza sa viziteze studiourile de regie, de papusi – marionete, de scenografie, intrand in tainele artei teatrale si cinematografice. Pentru cei mai mici dintre copiii Gradinitei Bambi intalnirea cu spectacolul va fi chiar la ei acasa! Actorii Teatrului Ion Creanga vor veni cu decorurile si vor juca spectacolul /Seminte-Semi/.

Importanta lecturii o promovam atat prin vizitarea Editurii Mac Mac – prima editura 100% verde, dar si prin intalnirea cu specialisti in educatie media de la Active Watch.

Lumea jurnalismului isi deschide potile pentru prescolarii mari, dar mai ales pentru scolari in aceasta saptamana! Copiii vor vizita DigiTV, Digi24, Digi Sport si studiourile Europa FM, vor lua interviuri si vor experimenta mici inregistrari.

Deschiderea diverselor domenii de activitate catre copii reprezinta un aspect deosebit de important pentru dezvoltarea acestora. Tocmai de aceea le multumim tuturor celor care accepta sa primesca in vizita copiii gradinitei si ai scolii, explicandu-le povestea din spatele fiecari profesii.

Mai multe informatii pe www.gradinitabambi.ro si www.scoalastepbystep.ro

Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala (CEDP) este o organizatie neguvernamentala, membra a Soros Open Network, care dezvolta programe in domeniul educatiei.

Din 1994, CEDP este cunoscut ca promotor al Alternativei Educationale Step by Step, alternativa care se aplica in 40 de judete din Romania, in crese, gradinite si clase din invatamantul primar. www.stepbystep.ro

Din 2000, CEDP a creat prima gradinita particulara care aplica metodologia alternativa Step by Step, un centru model de bune practici in ceea ce priveste educatia timpurie, Gradinita Bambi.  www.bambistepbystep.ro

Din 2005, ca o continuare a eforturilor de promovare a conceptului de educatie timpurie, CEDP completeaza spatiul educational si literar cu primul targ de carte pentru copii, Minilibri – spectacolul cartii pentru copii.

www.minilibri.ro

Din 2007, CEDP promoveaza cel mai inovativ program de educatie timpurie, FasTracKids.  www.ftk.ro

Din 2012, CEDP a creat prima scoala particulara care aplica metodologia alternativa Step by Step. www.scoalastepbystep.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.