Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romano drom la Clubul de Educație Alternativă din Ferentari 

0

Fundația Policy Center for Roma and Minorities are bucuria de a primi în vizită la Clubul de Educație Alternativă din Ferentari corul Čhavorenge (For the Children), format din copii și tineri romi din Republica Cehă și Slovacia. Corul se află în România cu prilejul Școlii de vară Romano drom (Drumul romilor).

 

Vizita va avea loc miercuri, 25 iulie 2018, între orele 09:00 și 12:00, la Clubul de Educație Alternativă din Școala Gimanzială Nr. 136 (Prelungirea Ferentari 68, Sector 5, București), unde tinerii muzicieni vor interacționa cu copiii ce participă la activitățile Clubului în cadrul unui atelier de cunoaștere, susținând și un recital de muzică romani.

Proiectul artistic Romano drom este organizat de cântăreaţa și dirijoarea cehă Ida Kelarová (coordonatoarea corului Čhavorenge și directoare MIRET – Civic Association International Initiative for the Development of Ethnic Art), în colaborare cu Filarmonica Cehă. Pentru trei săptămâni (22 iulie – 12 august 2018), peste 30 de copii și tineri romi ce locuiesc în zone de tip ghetou în Republica Cehă și Slovacia vor avea ocazia de a-şi explora identitatea, istoria și tradițiile, dezvoltându-și, totodată, talentul și cultivându-și pasiunea pentru muzică. În egală măsură, activitățile proiectului au fost gândite cu scopul de a elimina prejudecățile și barierele dintre oameni prin promovarea înțelegerii, inspirației și a muzicii.

În România, proiectul este derulat cu sprijinul Centrului Ceh și va avea loc în perioada 23 – 29 iulie, timp în care, pe lângă vizita la Clubul de Educație Alternativă, copiii vor participa și la alte ateliere și vor susține concerte în Sinaia, Zizin și Clejani, împreună cu membrii Filarmonicii Cehe.

Clubul de Educație Alternativă este un program al Fundației Policy Center for Roma and Minorities, care, în prezent, susține peste 200 de copii romi și neromi din cartierul Ferentari din București în lupta lor cu marginalizarea, sărăcia și deznădejdea, oferindu-le o alternativă de dezvoltare prin educație, artă și sport.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.