Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romanian Design Week 2014 și mobilier urban

0

Romanian Design Week 2014 și mobilier urban – cu sprijinul ING Bank

ING Bank este unul dintre partenerii principali ai Romanian Design Week (RDW), eveniment ce se va desfășura în perioada 16–25 mai, la Palatul Camerei de Comerț din București, având tema Design în spațiul public. Pe lângă susținerea evenimentului, banca sprijină realizarea unui proiect urban, amplificând astfel tema RDW. Proiectul își propune crearea de mobilier urban, ce va fi expus în Piața Universității din București, în perioada mai–august 2014, urmând a fi ulterior donat comunității. Mobilierul urban este creat de arhitectul peisagist și designerul Ana Ochiana.

Ana_Ochiana (1)

Proiectul „Urban playground” creat de Ana Ochiana pentru Semmelrock stein+design a fost conceput ca un spațiu de joacă pentru persoane cu vârste de la 4 la 90 de ani. Amenajarea concepută de Ana include bănci modulare și o jardinieră, construite din paleți, și un spațiu de joacă cu un puzzle realizat din dale Semmelrock.

Proiectul a fost prezentat și în cadrul Anualei de arhitectură 2013, în zona străzii Lipscani din București, și a devenit foarte repede o zonă de succes din spațiul public, care a reunit numeroși trecători, dornici să schimbe desenele din puzzle.

Ana_Ochiana (2)

Proiectul „Urban playground” va fi replicat în cadrul RDW 2014, cu sprijinul ING Bank: nouă ansambluri vor fi expuse în spațiul public pe parcursul evenimentului, în perioada 16-25 mai, cât și pe parcursul lunilor iunie-august, în Piața Universității din București. „Urban playground” este un exemplu de mobilier urban ușor de replicat, ce va fi însoțit de instrucțiuni do-it-yourself, care vor permite tuturor trecătorilor să folosească designul propus în cadrul RDW.

Prin implicarea în realizarea și replicarea unuia dintre proiectele înscrise la Romanian Design Week, ING Bank punctează tema de anul acesta a RDW, Design în spațiu public, și iși propune schimbarea percepției locuitorilor Bucureștiului cu privire la implicarea pe care o pot avea în amenajarea spațiului public și la accesibilitatea resurselor necesare pentru a influența pozitiv aspectul orașului. ING Bank susține proiecte de dezvoltare urbană în cadrul strategiei de responsabilitate socială corporativă. Colaborarea în cadrul Romanian Design Week a pornit în urma unei competiții de proiecte, lansată de bancă în octombrie, anul trecut.

RDW a ales ca temă în 2014 „Designul în spațiul public” pentru a demonstra că designul nu este un lux și nu are referințe exclusive în branduri sau produse specifice. Designul este peste tot în jurul nostru, în piețe publice, în localuri, în parcări, în hainele pe care le purtăm zi de zi, este un limbaj, o modalitate prin care înțelegem și prin care interpretăm obiectele din jur. Spațiile publice cu care ne intersectăm ne influențează, fie că realizăm sau nu, iar câteodată ne intrigă sau ne impresionează suficient de mult încât să devină puncte de referință pentru noi.

RDW include în programul din 2014 o expoziție centrală care va prezenta 150 de designeri și peste 350 de lucrări definitorii pentru tema de anul acesta, precum și 60 de evenimente colaterale, ce au fost selectate în urma unui apel de proiecte derulat la începutul anului. Selecția lucrărilor a fost făcută de către organizatori alături de un board de consultanți din care fac parte: Adrian Soare (Arhitect Partener SYAA), Costin Popescu (Managing Partner CAP), Domnica Mărgescu (Director de modă Elle), Maurice Munteanu (Editor de modă Elle), Mihai Gurei (Creative Director și Owner Intro) și arhitectul Attila Kim, care semnează de asemenea conceptul și designul expoziției centrale.

Ediția de anul acesta va avea loc în perioada 16-25 mai, iar gazda expoziției centrale va fi Palatul Camerei de Comerț din București (Str. Ion Ghica nr. 4).

În jurul temei principale legate de viața urbană și importanța designului în spațiul comun, expoziția va include lucrări din cinci domenii: Arhitectură, Fashion, Grafică, Lifestyle și Obiect.

RDW

Despre Romanian Design Week

Romanian Design Week este o sărbătoare a designului autohton, iar printre cele mai importante obiective ale acestui eveniment se numără: promovarea designului, interacțiunea dintre specialiștii din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cât mai larg de domeniile pe care își propune să le acopere, dar și generarea contextului necesar dezvoltării acestor discipline în România.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural.

Este primul proiect dedicat în întregime designului românesc, care se adresează atât publicului, cât și profesioniștilor. În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul. În 2014, RDW va avea loc în perioada 16-25 mai.

Romanian Design Week este un eveniment Inspired by Peroni Italy, susținut de Pepsi, cu sprijinul ING Bank.

Pentru mai multe detalii despre Romanian Design Week:

www.romaniandesignweek.com

facebook.com/romaniandesignweek

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.