Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Roaba de Cultura se REDESCHIDE in parcul Herastrau. VEZI OFERTA!

0

Roaba de cultura se redeschide in parcul Herastrau, sambata, 11 mai, 2013

Din 11 mai spatiul verde de la „Roaba de cultura” se reactiveaza! Dupa 3 ani de proiect si mii de oameni frumosi care au avut acces gratuit la alternative de spectacole, activitati de timp liber, ateliere educative, activitati dedicate copiilor, familiei, alternative construite pentru o comunitate cu oportunitati culturale nenumarate… proiectul Roaba de cultura, dezvoltat de Asociatia Green Revolution din Bucuresti, se activeaza din nou pentru sezonul 2013!

“Roaba de cultura” este un proiect prin care ne dorim sa pastram traditia de a oferi bucurestenilor o alternativa de petrecere a timpului liber, accesand activitati din cele mai diverse: muzica, sport, workshop-ur, teatru, fotografie, film. Publicul in crestere, de la un an la altul, ne-a determinat sa diversificam continutul si sa acoperim intreaga saptamana cu activitati. Va asteptam in numar cat mai mare sa va bucurati de o oaza de cultura, educatie si dialog intr-un spatiu verde    ”, a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Anul acesta, Roaba de cultura va oferi:

/   seri de film artistic : filme de Oscar si productii cinematografice cu mesaj ecologist

/   evenimente marca Anim’EST si One World Romania

/   concerte in aer liber (jazz, pop, muzica clasica, folk etc.)

/   seri de lectura

/   ateliere cretive pentru copii si adulti si activitati dedicate copiilor cu dizabilitati

/   ore de fitness si activitati sportive

/   show-uri de magie, teatru in aer liber, concursuri

/   expozitii de fotografie

/  performance-uri de arta contemporana

 

Proiectul Roaba de cultura este dezvoltat de Asociatia Green Revolution, cu sprijinul ALPAB (Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti) si se desfasoara in perioada 11 mai – 15 octombrie. Accesul in zona ,,Roabei  de cultura” este liber sapte zile pe saptamana si beneficiaza de acces Wi-Fi gratuit.

Primul weekend de activitati propune publicului larg :

SAMBATA 11 MAI

/    9.00 TREASURE HUNT URBAN – proiect desfasurat de liceeni bucuresteni, prin programul Youth Bank

/   15.00 atelier de bijuterii creative cu INCUBATOR 107

/   19.00 seara de carte cu EDITURA TRITONIC: romanul de dragoste

/   20.30 concert de fusion jazz cu trupa LOUNGERIE II

DUMINICA 12 MAI

/   11.00 MAGIC SHOW – program dedicat copiilor

/   16.00  atelier creativ despre Yachting, cu INCUBATOR 107

/   17.00 – 17.30  spectacol de teatru pentru copii, povestea lui Greuceanu spusa de APIR (Asociatia pentru promovarea Istoriei Romaniei)

/   17.30 – 18.30 curs de actorie cu APIR

/   18.30 – 19.00 concurs de proverbe si ghicitori cu APIR

parcIncepand cu 2011, proiectul Roaba de cultura a reusit sa atraga publicul bucurestean catre o alternativa de petrecere a timpului liber. Spatiul verde din Herastrau (harta) a devenit un nod cultural pentru trecatori, publicul cunoscator si publicul larg. In 2012, in luna dedicata copiilor, peste 3000 de copii s-au bucurat de activitati diverse; concertele saptamanale au adunat in spatiul verde al Roabei de cultura peste 3000 de muzica in fiecare weekend, iar actvitatile din timpul saptamanii au reusit sa creeze un trafic de aproximativ 1000 de persoane in fiecare zi. 

 

Detalii despre proiect: www.roabadecultura.ro

Programul saptamanal: www.facebook.com/roabadecultura

 

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. GreenRevolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

                     afis 11-12 mai                                    

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.