Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Roaba de Cultura: Discutie despre istoria jazz-ului in Romania si un recital de muzica si poezie urmat de semnare de carte

0

Evenimente culturale la Roaba de Cultura din Herastrau:
Discutie despre istoria jazz-ului in Romania si un recital de muzica si poezie urmat de semnare de carte

Miercuri 20 iulie, in cadrul Atelierelor Milcofisme, Florian Lungu si Mihai Godoroja va invita la “ Unora le place…muzica notelor blue”, o pledoarie de parc pentru jazz si blues moderata de jurnalistul Florentin Milcof. Mike Godoroja, producător muzical si realizator de emisiuni radio şi televiziune si Florian Lungu, cel care indeplineste in jazz, de patruzeci de ani încoace, rolul avut de Iosif Sava în muzica clasică şi de Florian Pitiş în rock, va vor incanta cu povesti savuroase si amintiri despre lumea jazz-ului si ale blues-ului romanesc. Discutia va fi punctata de doua momente muzicale sustinute la pian si voce de patru tineri muzicieni, studenti ai sectiei de jazz la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti: Sorina Rotaru, Alexandru Olteanu, Miruna Maria si Ingrid Oana.

Afis Roaba de Cultura Atelier 23 iulie

Sambata, 23 iulie, actrita si poeta Ioana Craciunescu va invita sa inspirati “Aer de Bucuresti”, acompaniata de textura sonoră inconfundabilă a Duo-ului Aud band.

“Aer de Bucuresti” reprezinta cartea si dvd-ul la care au contribuit trei poeți din trei generații diferite: Ioana Crăciunescu, Dan Mircea Cipariu și Florin Iaru. Duo Aud band, adica Laurentiu si Rodica Gondiu, o chitară și un esraj indian (un instrument cu un colorit psihedelic si reverb natural, unic pe scena românească) formează o textură sonoră inconfundabilă.

“Incercam sa imprimam Roabei de Cultura o voce distincta, o semnatura personala prin evenimente de foarte buna calitate, oferite gratuit, intr-un demers de promovare a educatiei prin cultura”, a declarat Raluca Fiser, director Asociatia Green Revolution.

Proiectul Roaba de Cultura dezvoltat de Asociatia Green Revolution, cu sprijinul ALPAB (Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti) se desfasoara in perioada mai- septembrie in Herastrau si include sambata concerte live, iar miercurea intalniri cu nume importante ale jurnalismului si culturii romanesti pe teme diverse si interesante, de la Romania inceputului de secol la istoria muzicii romanesti.

Despre Green Revolution:

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Detalii despre programul din acesta vara pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/roabadecultura;

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.