Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Roaba de cultură a sărbătorit Suedia Creativă, în parcul Herăstrău

0

Ambasada Suediei la Bucuresti, in parteneriat cu Asociatia Green Revolution, au organizat Suedia Creativa, un eveniment care a adus in atentia publicului romanesc cultura, traditiile si muzica suedeze, la Roaba de Cultura, din parcul Herastrau.

Aproape 6.000 de bucureșteni au poposit pe pajiștea Roabei de cultură, din Parcul Herăstrău, zona Pescăruș, în weekend-ul 05 – 07 iunie, și s-au bucurat de o adevărata sărbătoare a Suediei. Pe parcursul celor trei zile, cei prezenți au putut testa creativitatea și grija față de mediu, valori promovate de societatea suedeză în toate activitățile de pe pajiște: ateliere creative, alergare, concerte, jocuri pentru copii, relaxare, spirometrii gratuite, proiecții de film. Într-un cuvant: timp de calitate petrecut cu prietenii și familia în natură.

Suedia Creativa 2
Au fost trei zile de sărbătoare suedeză, iar numărul mare de participanți prezenți la Suedia Creativă ne dovedește că românii sunt deschiși, receptivi și dornici să descopere cultura, muzica și inovația oferite de Suedia. Le mulțumim partenerilor, sponsorilor și tuturor participanților care ne-au fost alături la Suedia Creativă și sperăm să îi avem alături de noi si la o ediție viitoare”, a spus Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.

Suedia Creativă  a înseamnat trei zile de:

  1. Concerte: Smiley, unul dintre artiștii cei mai în vogă ai momentului a adunat peste 3.000 de persoane, iar DJ-ul suedez Christian Ionel a întreținut atmosfera în cele trei zile de sărbătoare.
  2. Crosul Skanska si Medicover a scos la mișcare peste 300 de alergători, adulți și copii. Un eveniment dedicat sportului în aer liber pentru întreaga familie și susținerii unui stil de viață activ și sănătos, la care a participat și Medicover Running Club.
  3. Spirometrii gratuite – În cele trei zile de eveniment, peste 500 de persoane și-au verificat starea de sănătate a plămânilor.
  4. Gradina de vară IKEA a primit sute de copii în zone primitoare de relaxare în aer liber, pe sezlonguri și sub umbrele și un spațiu de joacă unde copiii au putut fi întâmpinați de personaje de poveste suedeze.
  5. Ateliere de reciclare creativă și jocurile copilărieiPeste 1.000 de copii au participat la atelierele de reciclare creativă și la jocurile copilăriei și au înțeles importanța pe care trebuie să o acordăm reciclării și reutilizării resurselor.

Despre Roaba de cultură

După cinci  ani de proiect, Roaba de cultură a adunat peste 400.000 de oameni frumoși care au ales alternativa gratuită de petrecere a timpului liber. Astfel, spațiul verde din Herăstrău a devenit un nod cultural pentru trecători, publicul cunoscător și publicul larg.

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România ce pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvoltă proiecte variate, care promovează și sprijină: educația ecologică și respectul față de mediul înconjurător, colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje, mijloacele șă soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților și companiilor private și de stat.

Mai multe detalii: www.greenrevolution.ro si www.facebook.com/roabadecultura

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.