Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Revista Bucureștiul meu drag

0

Revista Bucureștiul meu drag în al doilea an

A mai trecut un an din viața revistei Bucureștiul meu drag, din primăvară, cu ajutorul echipei de la Geometry Global (Mihaela Bourceanu și Răzvan Ludu), revista are o nouă înfățișare.

Asociația Bucureștiul meu drag beneficiind de sprijinul Ordinului Arhitecților din România, vă invită să vă bucurați de numărul aniversar 2013 tiparit.

Miercuri, 04 decembrie 2013, de la ora 18:00, sunteți așteptați la Casa Ion Mincu din str. Arthur Verona nr. 19, să sărbătorim împreună al doilea an al revistei Bucureștiul meu drag. Gazdele, membrii Asociatiei Bucurestiul meu drag, vă vor face cadou revista tiparită si veți putea sta la un pahar de vorbă cu cei care au scris în revistă de-a lungul anului 2013.

Despre Revista Bucureștiul meu drag

O publicație manifest dedicată Bucureștiului, așa cum este el, cu bune și cu rele.

Revista dedicată vieții de zi cu zi a orașului, a istoriei și a locuitorilor, abordând domenii variate: obiceiuri, locuri, istorie, arhitectură, patrimoniu, artă, oameni și cultură urbană, toate într-o abordare cât mai vizuală.

În paginile revistei găsim un București așa cum a fost, cum este sau cum am vrea sa fie, vom descoperi atât partea luminoasă a orașului cât și cea întunecată.

Arhiva revistei  http://www.orasul.ro/articles/view/revista-bucurestiul-meu-drag.html

Parteneri:

–          Ordinul Arhitecțiilor din România

–          Muzeul Municipiului București

–          Asociația Istoria Artei

–          Geometry Global

afis-lansare-2 ani-50x70

Asociația Bucureștiul meu drag www.orasul.ro

Promovează cunoașterea Bucureștiului prin excursii, expoziții, revista electronică Bucureștiul meu drag.

Merită să descoperim pentru noi toți și pentru copiii noștri farmecul locului, oamenii și tradițiile care l-au construit, care i-au definit spiritul și care într-un fel sau altul interferează zilnic cu prezentul nostru. Haideți cu noi!

Ordinului Arhitecților din România www.oar.org.ro  și http://oar.squarespace.com

Ordinul Arhitecţilor din România este organizaţia profesionala înfiinţată potrivit prevederilor Legii nr. 184/2001 privind organizarea şi exercitarea profesiei de arhitect, cu modificările şi completările ulterioare. Prin activitatea membrilor săi, O.A.R. are nobila misiune de a convinge pe orice beneficiar al serviciilor de arhitectură că acestea reprezintă, în primul rând, un act de cultură de interes public, cu implicaţii urbanistice, economice, sociale şi ecologice.

 

Asociația Istoria Artei http://asociatiaistoriaartei.blogspot.com/

Timp de 2 ani s-a ocupat cu organizarea de ateliere de istoria artei pentru copii pentru ca din 2012 să se dedice proiectelor de istoria arhitecturii bucureștene. Organizează tururi ghidate și editează trasee urbane de arhitectură, un proiect de anvergură fiind cel dedicat arh. Cristofi Cerchez (1872-1955). În 2013 a dezvoltat Editura Istoria Artei, lansând diverse publicații de arhitectură.

Casa Mincu

Proprietate din prima jumătate a secolului al XIX, intră în posesia arh. Gaetano Burelly de la care a fost cumpărată în 1890 de arh. Ion Mincu (1852-1912). Împreună cu antreprenorul Iosef Piantini, acesta a reparat și remodelat anumite spații în 1890 și 1900. Văduva, Eliza Mincu, a apelat în 1914 la ucenicul soțului ei, arh. Simion Vasilescu, pentru a interveni la dependințe. În prezent, aici este sediul Ordinului Arhitecților din România.

Proiectul editorial a fost finanțat din taxa de timbru de arhitectură a Ordinului Arhitecților din România.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.