Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Relaxează-te la cursurile de pictură, desen şi ilustraţie de la Fundaţia Calea Victoriei

0

„Arta spală sufletul de praful adunat peste zi” – Pablo Picasso.

Orele petrecute în faţa unei foi de hârtie, cu un mănunchi de creioane colorate sau pensule alături, sunt un mijloc excelent de relaxare după o zi agitată.

Libertatea de a încerca şi potrivi culori, satisfacţia pe care ţi-o oferă finalizarea unui desen, deblocarea unei căi noi de exprimare a gândurilor şi emoţiilor tale îţi stimulează imaginaţia şi-ţi îmbogăţesc viaţa.
Există, deja de zece ani, în Bucureşti, Fundaţia Calea Victoriei, un loc prietenos unde poţi experimenta tehnici diferite de pictură, desen sau ilustraţie, având alături tineri artişti gata să împartă cu tine bucuria de a crea frumuseţe.

Poţi începe, ca mulţi alţii, cu un curs de desen la care să fixezi noţiuni de bază despre proporţii, suprafeţe, coordonarea mână-ochi, cromatică şi contrast. Vei lucra cu Teo Vărzaru la Cursul de desen: creion, cărbune, pastel, din 13 februarie, în seri de luni.

Dacă ţi-ar plăcea să-ţi împodobeşti camera cu citate şi desene colorate cum sunt cele pe care le tot admiri pe facebook sau pe pinterest, dar care să fie făcute de tine şi să te reprezinte, fă-ţi timp să ajungi la întâlnirile Atelierului de Caligrafie şi Ilustraţie – începe din 21 februarie, în seri de marți.

Şi mai avem o propunere pentru tine – un Atelier de pictură în Acuarelă, la care vei descoperi modalităţi fascinante de exprimare prin bogăţia de nuanţe şi variante pe care această tehnică, foarte apreciată de marii pictori, o oferă. Găseşti acest atelier în programul fundaţiei, din 24 februarie, în seri de vineri.

Succes şi inspiraţie! 🙂

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.