Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Regizorul Robert Dornhelm vine la proiecția filmului său Recviem pentru Dominic de la Cinema PRO

0

Premiera românească a filmului are loc după 25 de ani.

Regizorul Robert Dornhelm va fi prezent la București în cadrul proiectului „După 25 de ani“, realizat, sub egida EUNIC, de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac, Asociația Culturală Musikforum Europa, Sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Republicii Austria la București și al Consulatului Onorific al Republicii Austria la Timișoara, în colaborare cu Goethe-Institut, Centrul Ceh, Institutul Polonez, cu sprijinul BCR. unnamed
Regizorul va discuta cu publicul după proiecția filmului său Recviem pentru Dominic, programată luni, 22 decembrie 2014, ora 19.00, la Cinema PRO (Str. Ion Ghica nr. 3). La dezbaterea care va avea loc după proiecție, la ora 20.30, va participa, alături de regizor, criticul de film Irina-Margareta Nistor.

Robert Dornhelm (n. 1947, Timișoara) reprezintă un simbol al evadării de sub regimul comunist, prin creaţia şi biografia sa. Destinul său l-a purtat din România în Austria şi SUA, unde cariera sa cinematografică a obţinut recunoaşterea internaţională, fiind apreciat pentru filmele War and Peace (2007), The Ten Commandments (2006) documentarul The Children of Theatre Street (1977 – pentru care a primit o nominalizare la Premiile Oscar) sau miniseriile de televiziune Anne Frank: The Whole Story (2002 – distinsă cu Premiul Emmy) și Spartacus (2004).

Recviem pentru Dominic (1990) prezintă evenimentele petrecute în România în decembrie 1989, spunând povestea lui Dominic Paraschiv, inginer la o fabrică din Timişoara, care a murit în timpul Revoluţiei. Numit „măcelarul de la Timişoara“, el a fost împuşcat şi batjocorit, fiind acuzat pe nedrept de uciderea a 80 de oameni. Filmul cuprinde imagini filmate în timpul celor mai fierbinţi săptămâni din perioada decembrie 1989 – ianuarie 1990. Recviem pentru Dominic a fost nominalizat la Globurile de Aur şi la Independent Spirit Awards pentru cel mai bun film străin. Filmul este produs de Norbert Blecha şi Terra Film Group. Din distribuţie fac parte Georg Hoffmann-Ostenhof, Georg Metzenrad, Felix Mitterer, Werner Prinz, Antonia Rados, August Schmölzer, Viktoria Schubert, Angelica Schütz şi Nikolas Vogel.

Proiecția de la Cinema PRO are loc în cadrul proiectului „După 25 de ani“, care debutează la Viena (17 decembrie) şi continuă la Timişoara (19 decembrie) şi Bucureşti (22 decembrie), aducând în atenţia  publicului, prin intermediul filmului Recviem pentru Dominic, evenimentele din decembrie 1989. Proiecţiile de la Viena şi Bucureşti vor fi urmate de dezbateri despre Revoluţia Română într-un context simbolic. La Timișoara, proiecţia filmului Recviem pentru Dominic va avea loc vineri, 19 decembrie 2014, de ora 18.00, la sala Capitol a Filarmonicii Banatul, prilej cu care Robert Dornhelm va primi Titlul de Cetăţean de Onoare din partea primarului municipiului Timişoara. De la ora 19.30 va avea loc concertul Requiem in re minor de Wolfgang Amadeus Mozart, în interpretarea Corului şi Orchestrei Filarmonicii Banatul. Filmul și concertul vor fi proiectate pe două ecrane amplasate în Piaţa Victoriei.

Seria „După 25 de ani“ stimulează memoria colectivă pe un traseu de locuri şi date istorice reprezentative pentru evenimentele din România. Timişoara a fost primul oraş care s-a declarat liber pe 20 decembrie 1989, manifestările publice din centrul oraşului transformându-se într-o puternică mişcare anticomunistă. Ulterior, revoltele s-au mutat la Bucureşti. Aici pe 22 decembrie au avut loc cele mai sângeroase evenimente din timpul Revoluţiei.

Accesul publicului la proiecția de la Cinema PRO este liber. Vă rugăm să confirmați participarea la adresa film@icr.ro până la data de 18 decembrie 2014.

Film prezentat în limba germană cu subtitrare în limba română și în limba engleză.

unnamed (1)

La Viena evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Viena, Ambasada României la Viena, cu sprijinul Asociaţiei Culturale „Musikforum Europa“ Arad, al Forumului Cultural Austriac din Bucureşti şi al BCR. Evenimentul de la Timişoara este organizat de Primăria Municipiului Timişoara, Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, Institutul Cultural Român de la Viena, Forumul Cultural Austriac, Filarmonica Banatul Timişoara, Asociaţia Culturală „Musikforum Europa“ Arad, sub înaltul patronaj al Ambasadei Republicii Austria la Bucuerşti şi al Consulatului Onorific al Republicii Austria la Timişoara, cu sprijinul financiar al BCR.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.