Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Record de vizitatori la Pavilionul de Arta Bucuresti – Art Safari, in ultimele 3 zile

0

In ultimele 3 zile, in ciuda noii ofensive pandemice, marea expozitie anuala de arta Art Safari Bucuresti a inregistrat, potrivit raportarilor entuziastilor domeniului, un curios record, de peste 3.000 de persoane in medie pe zi.

Astfel, dupa deschiderea oficiala de miercuri seara, abundenta in personalitati politice si mondene, desi accesul la expozitii a fost conditionat, potrivit spuselor organizatorilor, de masurile de spatiere a vizitarii si control al accesului, desi s-au format cozi la intrare lungi de sute de metri, cifrele de vizitare rezultate la sfarsitul zilei au fost impresionante, net mai crescute decat in anii anteriori pandemiei, in medie cu aprox. 40%. Semn nesperat, dar binevenit, ca vizitarea expozitiilor importante de arta devine un trend pentru publicul cultivat bucurestean, indiferent de varsta acestuia, nu doar promenada de weekend, cat si interesul de autodezvoltare personala umanista.

Conform spuselor organizatorilor, si aceasta editie, precum cea a anului trecut, a stat sub semnul sigurantei si respectarii normelor sanitare. Publicul, care a trecut pragul celor doua spatii expozitionale ale Pavilionului de Arta Bucuresti, a vazut ca arta si siguranta merg mana in mana.

Accesul la Art Safari nu este afectat de intrarea in vigoare a noilor reguli de protectie sanitara din Bucuresti, deoarece evenimentul a fost gandit inca de la bun inceput cu respectarea  stricta a regulilor de preventie. Am facut-o si in 2020, cu atat mai mult in 2021. Vizitarea celor 4 pavilioane muzeale ale Art Safari 2021 presupune purtarea obligatorie a mastii de protectie, asigurarea si pastrarea distantei sociale, dezinfectare periodica si asigurarea unui flux controlat de vizitatori, printr-un acces de tip circuit”, declara Ioana Ciocan, Directorul Art Safari.

ArtSafari este acel eveniment catalizator pentru iubitorii de arta, care a devenit o traditie bucuresteana. Din fericire poate fi vizitat de oricine, in deplina siguranta si fara obligativitatea de a prezenta un Certificat Verde COVID-19. Din 15 mai 2020, muzeele, galeriile si expozitiile temporare au fost deschise publicului fara a se fi inchis vreodata pe perioada starii de alerta. Aceste tipuri de activitati culturale, cum este si ArtSafari, s-au bucurat si se bucura de conditiile de acces cele mai aproape de normalitate”, puncteaza Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.
——

Editia Art Safari 2021 completeaza experienta clasica de vizitare cu Night Tours, dar si cu tururile virtuale gazduite de Marius Manole si Horia-Roman Patapievici. Pentru ca arta sa poata fi traita in siguranta!

Biletele si abonamentele pot fi achizitionate pe https://tickets.artsafari.ro, dar si la intrarea in Palatul Dacia-Romania din strada Lipscani nr. 18-20.

Art Safari, operator cultural independent care actioneaza pe scena de arta din Romania, este cunoscut indeosebi pentru organizarea anuala a Pavilionului de Arta Bucuresti, ale carui expozitii au fost vizitate de aprox. 195.000 de persoane in cele 7 editii de pana acum. Alaturi de expozitiile curatoriale, organizate in Bucuresti sau in strainatate, Art Safari promoveaza continut educational pentru toate varstele, gazduind inclusiv ateliere de arta pentru copii si tururi ghidate pentru copii si adolescenti.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.