Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Recicleaza cutiile de carton de lactate si sucuri Tetra Pak si vom decora Gara de Nord”

0

 Stiai? Cutia de lapte sau suc Tetra Pak contine peste 70% carton, iar o tona de hartie-carton colectata si reciclata inseamna ca protejam cel putin 14 copaci. Intra pe deceiubimcartonul.ro si afla mai multe despre reciclarea ambalajelor de carton 

Deceiubimcartonul.ro este noua platforma online lansata de Tetra Pak in cadrul unei campanii de informare despre importanta reciclarii ambalajelor de carton de lactate si sucuri. Aceasta campanie include o serie de actiuni de informare si colectare organizate cu sustinerea Carrefour Romania, folosind containere interactive care le multumesc celor care aduc astfel de ambalaje si sunt amplasate in importante centre comerciale din Bucuresti. Materialele obtinute in urma reciclarii ambalajelor Tetra Pak vor fi folosite pentru a decora Gara de Nord la inceputul anului viitor, impreuna cu artistii de la I Love Bucharest.

Deceiubimcartonul.ro este o platforma de comunicare adresata tuturor celor interesati sa contribuie la protejarea mediului prin gesturi foarte simple si firesti precum colectarea selectiva a ambalajelor de carton de lactate si sucuri si depunerea acestora in containere albastre speciale de hartie-carton pentru a fi reciclate. Suntem siguri ca vom aduce zambetul pe buzele tuturor celor care se vor alatura campaniei noastre deoarece vor fi placut surprinsi de containerele speciale interactive, realizate impreuna cu Razvan si Dani, ambasadorii campaniei”, declara Cristina Dumitru, Manager de comunicare si mediu Tetra Pak.

“Este important sa avem campanii prin care sa ii determinam pe consumatori nu doar sa constientizeze rolul pe care il au in a proteja mediul inconjurator, ci si sa participe activ la acest proces prin colectarea selectiva a ambalajelor de carton. Daca sunt colectate in containerele albastre pentru hartie-carton, cutiile de lapte, de exemplu, devin surse pretioase de materie prima pentru alte industrii, capata o noua viata. Ne bucuram sa sprijinim campania Deceiubimcartonul.ro deoarece avem nevoie de campanii de reciclare distractive, diferite. Mai multe detalii despre campanie puteti afla vizitand magazinele noastre din Carrefour Orhideea, Baneasa, Vitantis si Berceni”, declara Andreea Mihai, Director de Marketing, Carrefour Romania SA.

Pe langa nenumaratele informatii utile despre colectare selectiva si reciclare, pe platforma Deceiubimcartonul.ro se regasesc si informatii despre modalitati inedite de reutilizare a ambalajelor Tetra Pak si un calendar al activitatilor organizate in cadrul campaniei, precum ateliere de confectionare de portofele folosind ambalaje de lactate si sucuri, in centrele comerciale Orhideea, Baneasa, Vitantis si Grand Arena.

Aceasta campanie completeaza eforturile de comunicare ale Tetra Pak in Romania despre importanta reciclarii ambalajelor de carton, incepute inca din 2009 in cadrul unor proiecte pilot care s-au adresat in special elevilor si cadrelor didactice.

„Asumarea responsabilitatii fata de mediu este in natura companiei Tetra Pak, fiind un principiu care guverneaza toate aspectele operatiunilor noastre, incepand cu modul in care ambalajele Tetra Pak sunt create, folosite, transportate, pana la colectarea si reciclarea lor, in vederea crearii de produse noi. Lansam aceasta noua campanie deoarece dorim sa contribuim la cresterea numarului de ambalaje de carton de sucuri si lactate colectate si reciclate in Romania”, declara Cristina Dumitru, Manager de comunicare si mediu Tetra Pak.

Ambalajele Tetra Pak contin peste 70% carton si sunt 100% reciclabile, fibrele de celuloza find refolosite de pana la 8 ori. In plus, forma ambalajelor, compozitia si greutatea lor redusa, dar si eficienta in transport, depozitare si distributie conduc la un impact global de mediu (emisii de CO2) mai redus, in comparatie cu celelalte solutii de ambalare.  La nivel mondial, numarul de cutii Tetra Pak reciclate a crescut de la 10 miliarde la 36 miliarde in decurs de numai 10 ani (2002-2011), cresterea depasind 1 miliard de cutii pe an.

DESPRE TETRA PAK

Tetra Pak este liderul mondial in solutii de procesare, ambalare si distribuire a produselor alimentare lichide. Lucrand indeaproape cu clientii si furnizorii nostri, oferim produse sigure, inovatoare si in armonie cu protectia mediului inconjurator, care satisfac in fiecare zi cerintele consumatorilor din peste 170 de tari. Avand aproximativ 22000 de angajati in peste 85 de tari, noi credem in asumarea cu responsabilitate a pozitiei de lider in industria de profil, pentru crearea unei cresteri profitabile in armonie cu protectia mediului inconjurator si cu o buna conduita sociala.

Motto-ul nostru, „PROTEJEAZA CE E BUN™”, reflecta viziunea noastra de a oferi alimente sanatoase si disponibile oriunde. Mai multe informatii despre Tetra Pak sunt disponibile pe www.tetrapak.ro

DESPRE CARREFOUR

Cu aproape 9.900 de magazine in 30 de tari si cu 412 000 de colaboratori, grupul Carrefour este al doilea distribuitor mondial si numarul 1 in Europa. De peste 50 de ani, Carrefour se afirma ca un partener zilnic pentru un numar ce depaseste 25 de milioane de clienti din Europa, Asia si America Latina. Grupul Carrefour se sprijina pe o strategie inovatoare, care pune alaturi hypermarketuri, supermarketuri, magazine de proximitate si cash and carry cu scopul de a propune clientilor sai cele mai mici preturi pentru o gama larga de produse si servicii.

Cu peste 3 miliarde de operatiuni la casa, prin intermediul tuturor activitatilor sale, Grupul isi asuma responsabilitati economice, sociale si de mediu si garanteaza pentru calitatea produselor sale si securitatea clientilor sai.

In Romania, Grupul Carrefour numara, incepand de astazi, 104 magazine dintre care 24 Hypermarket-uri Carrefour, 66 supermarket-uri Carrefour Market, si 14 magazine de proximitate Carrefour Express.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.