Rachel Monosov | Performance SATURDAY, FEB. 10, 2024 | 18:00 + 20:00 @ /SAC Malmaison

0

Rachel Monosov chestionează structurile de putere, sensul libertății, și spațiul în raport cu mișcarea în practica sa multidisciplinară cu accent pe relația dintre acțiunea și inacțiunea corpului.

În Dead Earth, A Place of No Escape (Pământ mort, un loc fără scăpare), Monosov împletește modul în care luptele geopolitice pentru putere se concretizează prin controlul terenurilor și resurselor, instrumentalizarea muncii segregate la nivel național sau rasial, manipularea locațiilor ruinelor prin  transformarea acestora în păduri și negarea recunoașterii drepturilor nativilor la pământ prin mijloace legale. Lucrarea exploreaza noțiunea mai largă a necesitătii unei perioade de liniște și contemplare pentru anumite actiuni, chiar dacă acest lucru înseamnă renunțarea la culturile și metodele existente pentru a deschide calea către creșterea alternativelor. După cum a scris Mahmood Mamdani, „Nu poți fi decât opresorul sau asupritul, majoritatea sau minoritatea, națiunea sau celălalt.”

Dead Earth, A Space of No Escape (Pământ mortun loc fără scăpare) constă într-o instalație sculpturală activată de intervenții performative coregrafiate de artist în colaborare cu performerii Camilla Brogaard, Rachell Bo Clark și cântăreața de operă Julia Shelkovskaia.

Rachel Monosov (n. 1987) lucrează cu Galeria Catinca Tabacaru încă dinainte de a fi fondată în Lower East Side din Manhattan. Lucrările sale fac parte din colecții permanente prestigioase ca Art Institute of Chicago, și au fost expuse la nivel internațional în instituții precum BOZAR din Bruxelles, Bundeskunsthalle din Bonn, Palazzo delle Esposizioni din Roma și Pavilionul Zimbabwe de la cea de-a 57-a ediție a Bienalei de la Veneția.  În martie 2024, o nouă instalație va face obiectul unei expoziții personale la ART BASEL Hong Kong. Monosov împletește biografia personală cu opera sa, încărcând-o cu concepte sociale și politice care oglindesc evenimente istorice.

Evenimentul Pământ mortun loc fără scăpare este prezentat de Galeria Catinca Tabacaru în colaborare cu /SAC având susținerea Goethe Institut Bukarest.

Mai multe informatii: https://mailchi.mp/catincatabacaru/rachel-monosov-performance-saturday-feb-10-2024-1800-2000-sac-malmaison?e=cabcd39e74

https://fb.me/e/47MDEnGXM

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.