Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul educațional Culture.Shop

0

CULTURE.SHOP: Limba este cartea de noblețe a unui neam. (Vasile Alecsandri)

În perioada 05.11.2012 – 30.11.2012, AIESEC București a organizat cea de-a doua ediție a proiectului educațional Culture.Shop. Cei patru tineri din Brazilia, Germania, Chile și Ucraina au prezentat subiecte despre cultură, gastronomie, artă, film, limbă și limbaj urmărind crearea, în rândul studenților români, a unei noi perspective asupra diversității culturale.

Timp de 4 săptămâni, studenții s-au bucurat să afle despre noi obiceiuri și tradiții, au simțit gustul mâncării din două țări europene și două țări din America Latină și au vizionat filme produse în țările mai sus menționate. Cel mai important aspect pe care acest proiect l-a adus participanților săi este prietenia legată cu studenții străini, prietenie formată din dorința de a cunoaște și cea de a împărtăși cu mândrie despre țară.

La Ceremonia de Închidere de joi, 29 noiembrie 2012 au participat studenții înscriși, trainerii internaționali, echipa de organizare a proiectului și echipa Grafton Recruitment ce a susținut un training despre pașii ce trebuie urmați înainte de un interviu pentru un job.

Mulțumim partenerilor noștri care ne-au susținut în realizarea proiectului și au înțeles cât de important este să învățăm prin cunoașterea de noi culturi: Grafton Recruitment, Restaurant La Piazzetta, Hotel Tranzzit, Hotel Răzvan, Euro-Lingua, Institutul Cervantes, Ambasada Republicii Federative Brazilia la București, Centrul Cultural European al sectorului 6, Casa de Cultură Friedrich Schiller, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, Centrul Cultural Rus, Romanian – American Foundation și National Geographic România.

AIESEC este o asociație globală, non-guvernamentală, independentă, non-profit, condusă de tineri sau proaspăt absolvenți ai unei instituții de învățământ superior. AIESEC este prezentă în peste 1100 de universități, 113 țări și teritorii și are ca scop dezvoltarea abilităților de leadership ale membrilor săi. AIESEC oferă acestora diferite oportunități pentru o experiență unică prin programul de Internship-uri Internaționale sau prin poziția de leadership. 


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.