Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiecţii de filme româneşti în cadrul Festivalului Comediei Românești – festCO

0

În acest sfârşit de primăvară, Caravana Filmului Românesc se opreşte, pentru o săptămână, la Teatrul de Comedie, în Centrul Vechi al Bucureştiului, acolo unde are loc cea de a XII-a ediţie a Festivalului Comediei Românești – festCO. Căci Teatrul de Comedie, organizatorul festivalului, împreună cu  MDV AUDIO STUDIO şi Asociaţia CineCultura, şi-au propus să ofere publicului simplu trecător prin Centrul Vechi sau, din contră, avizat, seri de filme de colecţie, inaugurând o Cinematecă a Filmului Românesc în aer liber.

Şi pentru că Actorul este cel care ţine cel mai strâns legătura dintre teatru şi film – actorul care de pe scenă sau de pe marele ecran sculptează în sufletele celor care vin să-l asculte şi să-l privească –, lui îi sunt dedicate aceste seri de film. Astfel, mari actori ai scenei româneşti, care joacă sau au jucat de-a lungul timpului pe scena Teatrului de Comedie, dar deopotrivă mari actori ai filmului românesc, vor împărtăşi din experienţa lor profesională, acompaniind, astfel, proiecţiile unor filme în care au fost protagonişti.

despre oameni si melci

Ne vom întâlni, pe ecran dar şi pe scena din faţa lui, cu: Marin Moraru, protagonistul filmului Operaţiunea Monstrul, regia Manole Marcus (o comedie a anilor ’70, o satiră a societăţii, dar şi un prilej de a oferi microrecitaluri de excepţie ale unor mari actori), Stela Popescu, protagonista filmului Nea Mărin Miliardar, regia Sergiu Nicolaescu (cea mai cunoscută comedie românească), Emilia Popescu, protagonista filmului Divorţ din dragoste, regia Andrei Blaier (o comedie amară din anii în care „absurdul cotidian, la noi, atingea… recorduri mondiale”), Horaţiu Mălăele, de data aceasta în calitate de regizor al filmului Nuntă mută (o producţie despre care critica de specialitate nota: „un film pitoresc și tragicomic, plin de culoare și de vitalitate”), şi, nu în ultimul rând, Andi Vasluianu, în cel mai recent film al lui Tudor Giurgiu, Despre oameni şi melci, multipremiat la diverse festivaluri de film şi internaţionale.

Operatiunea Monstrul 4

Proiecțiile se desfășoară în aer liber, în fața Teatrului de Comedie București, în zilele de sâmbătă, 24 mai; duminică, 25 mai; joi, 29 mai; vineri,30 mai; sâmbătă, 31 mai; ora 21.30

Accesul la toate proiecțiile este liber.

*

Festivalul Comediei Româneşti – festCO a fost înfiinţat în 2003 la iniţiativa directorului Teatrului de Comedie, actorul George Mihăiţă. festCO are ca scop promovarea dramaturgiei româneşti şi a celor mai bune spectacole ce au la bază texte de comedie românească.

Cele XI ediţii desfăşurate până acum au reunit trupe de teatru din ţară şi din străinătate, atât teatre de stat, cât şi companii independente.

Anul acesta festCO este dedicat COMEDIEI ÎN TOATE FORMELE EI și este structurat pe două secţiuni importante, secţiunea IN cu spectacole produse de către teatre finanțate de stat și secțiunea OFF ce cuprinde la rândul său mai multe secţiuni: spectacole de teatru independente, spectacole de teatru pentru copii și tineret, lansări de carte, expoziții și proiecții de filme.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București

Sponsori: FORD

Parteneri: Opera Națională București, Teatrul Odeon, Teatrul Național București, Teatrul de animație Țăndărică, Teatrul Ion Creangă, Caravana Filmului Românesc, Galateca, Clubul UNESCO Adolescenți

Parteneri media: Jurnalul Național, Port.ro, Orașul Vechi, Art Act Magazine, Roaba de cultură, Blitz Tv, Agenția de carte, Yorick, Ziarul Metropolis, Radio România Cultural, Radio România București, Fundația Culturală Română, Ziarul Ring, Infinitezimal

Website: www.comedie.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.