Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiecții de film la ICR, în deschiderea Conferinței de Studii Românești

0

Society for Romanian Studies, Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Universității Bucureşti Institutul Cultural Român și Școala Naţională de Studii Politice și Administrative vă invită marți, 16 iunie 2015, ora 16.00, la sediul ICR (Aleea Alexandru 38) la proiecții de film și dezbatere în deschiderea Conferinței de Studii Românești, ediția a VII-

ora 16.00 – documentarul Searching for Maxy (În căutarea lui Maxy), regia Lee Dragu

ora 17.30 – lungmetrajul Poarta Albă, regia Nicolae Mărgineanu

unnamed

Proiecția filmelor va fi urmată de discuții cu publicul, moderate de prof. univ. Irina Livezeanu (Universitatea din Pittsburgh). Regizorul Nicolae Mărgineanu va fi prezent pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Documentarul dedicat artistului român M.H. Maxy (1895-1971) este realizat de strănepotul său, Lee Dragu. Filmul porneşte pe urmele lui Maxy prin Berlin, unde acesta era, în 1922, elev al şcolii lui Arthur Segal, până la proiectul de construire a unui Muzeu Bauhaus în Dessau. Lee Dragu este absolvent al Facultăţii de film din cadrul Universităţii Iowa și lucrează în domeniul industriei americane de film de 35 de ani.

Lungmetrajul Poarta Albă, realizat de Nicolae Mărgineanu în 2014, prezintă experința a doi tineri care ajung, în anii ’50, într-un loc de unde nu există  cale de întoarcere: Poarta Albă, unul dintre lagărele de muncă forţată de-a lungul canalului Dunăre-Marea Neagră. În faţa lor se deschide o lume dramatică a torturii şi umilinţelor fără sfârşit. Printre deţinuţi se numără profesori, avocaţi, poeţi, filosofi, ţărani, artişti, oameni de ştiinţă. Filmul este inspirat din cartea lui Adrian Oprescu, Vărul Alexandru.

În perioada 16-19 iunie 2015, va avea loc la București cea de-a VII-a ediție a Conferinței de Studii Românești, eveniment organizat de Societatea de Studii Românești (SRS – Society for Romanian Studies) și Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Universității Bucureşti, în parteneriat cu Institutul Cultural Român și Școala Naţională de Studii Politice și Administrative.

Având tema „Linking Past, Present and Future”, conferința marchează împlinirea a 25 de ani de la schimbările de regim petrecute în România şi Republica Moldova și este găzduită de Facultatea de Ştiinţe Politice (Str. Spiru Haret nr. 8), reunindpeste 300 de participanţi din SUA, Marea Britanie, Ungaria, Elveţia, Danemarca, Canada, Austria, Franţa, Italia, Germania, Israel, Serbia, Olanda, Belgia, Irlanda, Cehia, China, Finlanda, Hong Kong, Suedia, Republica Moldova şi România.

Detalii: www.icr.ro/conferinta_studii_romanesti

https://www.facebook.com/events/637539756382680/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.