Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programul evenimentelor Lunii Bucurestilor 2012

0

 

Joi, 17 mai, va invitam la primul eveniment din cadrul Lunii Bucurestilor 2012 – proiectia filmului „Doi vecini”, de Geo Saizescu. „Doi vecini” este o comedie de moravuri, cu actiunea in interbelic, realizata dupa schita lui Tudor Arghezi. Inainte de inceperea proiectiei veti putea asista la un dialog inedit, despre film si actori, intre regizorul Geo Saizescu si actorul Eusebiu Stefanescu.Evenimentul are loc in eleganta Sala de cinema a Cercului Militar National. Daca doriti sa participati, va rugam sa va inscrieti folosind formularul de pe site. Intrarea este libera.

Programul evenimentelor din seria Luna Bucurestilor:

joi, 17 mai, 19.00 – PROIECŢIA FILMULUI ARTISTIC: “DOI VECINI”, de Geo Saizescu, realizat in 1958. Filmul va fi prezentat de regizorul Geo Saizescu si actorul Eusebiu Stefanescu – intrare liberajoi, 24 mai, 20.00 – BALUL BUCURESTIULUI INTERBELIC. In programul Balului sunt incluse momente de dans din perioada interbelica, sustinute de dansatori profesionisti de la Scoala de Dans, momente de teatru din Bucurestiul de altadata, masa festiva, premii pentru cele mai bune costume interbelice. Participantii sint invitati sa poarte tinute de inspiratie interbelica (moda anilor ’20 si ’30). Intrare pe baza de bilet.

 

joi, 31 mai, 19.00  Mic concert si FILM DOCUMENTAR DESPRE CERCUL MILITAR NATIONAL, monument arhitectonic si reper in viata culturala a orasului, Sala de cinema a Cercului Militar Naţional. Intrare libera, pe baza de inscriere lacontact@victoriei.ro

 

vineri, 8 iunie, 19.00 – SPECTACOL DE TEATRU – „Caragiale fata cu reactiunea” – sustinut de studentii la teatru, clasa actorului Eusebiu Stefanescu, Facultatea Hyperion. Spectacolul va avea loc la Sala de spectacol a CMN. Intrare libera, pe baza de inscriere la contact@victoriei.ro

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.