Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Program de stagii pentru elevii din liceele economice din Bucuresti

0

Ibis, brandul economy al grupului hotelier Accor, care operează peste 1800 de hoteluri de 3*** în lume, demarează pentru al cincilea an consecutiv un program de stagii de formare profesională pentru elevii liceelor economice din București. În România, Ibis operează 4 hoteluri de 3***, în Bucuresti (2), Constanța și Sibiu.

200 de liceeni bucureșteni învață la Ibis meseriile din turism și alimentație

Hotelurile Ibis din București vor asigura în 2016 terenul de practică pentru elevii din cele mai mari licee cu profil economic din capitală, care oferă specializări în Turism și Alimentație. Peste 200 de elevi din clasele IX-XII, cu vârsta între 16 și 18 ani, vor avea ocazia de a învăța „în acțiune” aspectele practice și secretele meseriilor din domeniul restaurației și ospitalității.

Restaurant Ibis Bucuresti Palatul Parlamentului

Ibis este deja în al cincilea an în care derulează programul de stagii de pregătire profesională pentru tineri, parteneri fiind Colegiul Economic Costin Kirițescu, Scoala Comercială Superioară Nicolae Kretzulescu și Colegiul Economic Viilor, ale căror oferte educaționale includ specializări în Turism și Alimentație.
Tinerii vor face practică atât la recepție și customer service, cât și în restaurantele Ibis, învățând concret despre aprovizionare, pregătirea preparatelor și servirea clienților. Practica se desfășoară sub îndrumarea angajaților Ibis, care îi mentorează pe elevi. „Este o întâlnire cu viața reală, cu clienți adevărați, cu situații concrete. Tinerii învață deprinderile corecte, începând de la aspectele tehnice din restaurante și de la recepție, continuând cu atitudine, comportament și grijă față de client, până la cum să rezolve unele situații neprevăzute”, spune Ioan David, Director Delegat al Ibis în România.

„Stagiile durează între 1 și 4 săptămâni, fiecare serie având între 10 și 30 de elevi. Toate stagiile se desfășoară doar cu acordul părinților, iar stagiarii nu participă la turele de noapte (deși la noi programul este non-stop la recepție și în baruri, și extins între orele 4-24 în restaurante). Pentru elevi, este o șansă foarte bună de a se pregăti concret pentru o meserie, având o opțiune pentru viitorul profesional. Stagiile îi ajută ca întâlnirea cu viața reală să nu fie un șoc sau un motiv de anxietate. La absolvirea liceului, ei vor fi deja competenți și pregătiți pentru a fi angajați, au avantajul că nu mai pornesc de la zero”, adaugă Ioan David.

Una dintre cele mai mare probleme de care se plâng angajatorii din România este dificultatea de a găsi angajați pregătiți și cu experiență. „Noi am hotărât să nu așteptăm ca lucrurile să se schimbe de la sine, ci să începem noi inșine să schimbăm lucrurile, de aceea am demarat acest program de stagii care intra deja în al cincilea an. Colaborarea noastră cu colegiile economice partenere s-a dezvoltat de la an la an și mă bucur să spun că atât profesorii, cât și elevii, iau lucrurile foarte în serios și participă cu mult entuziasm și reponsabilitate.

Majoritatea stagiarilor Ibis sunt acum fie studenti, fie chiar angajați în domeniul ospitalității, câțiva chiar în restaurantele Ibis, și ne bucurăm mult că putem să îi sprijinim la începutul carierei lor”, spune Ioan David, Directorul Delegat al Ibis România.

DESPRE IBIS

Fiind unul din brand-urile de hoteluri economy al grupului Accor, cel mai mare operator hotelier din lume, activ in 92 de tari cu peste 3.600 de hoteluri, ibis includee peste 1.000 de hoteluri in 59 de tari.
Marca Ibis inoveaza in permanenta pentru a reflecta valorile sale: modernitate, confort si accesibilitate. De exemplu, ibis a creat conceptul SweetBedTM; noi spatii comune; oferta moderna de food & beverage Ibis Kitchen. De asemnei, Ibis cultiva un spirit al serviciilor, care ii anima pe toti angajatii. Ibis este primul brad hotelier care a obtinut certificarea ISO 9001 – 86% din retea este certificata – pentru profesionalism si calitate constanta. In plus, 58% din reteaua ibis este certificata ISO 14001, dovada concreta a responsabilitatii fata de mediul inconjurator. Creat in 1974, astazi ibis este liderul european in hoteluri economy si al patrulea in categoia sa la nivel international.

Pentru mai multe informatii despre hotelurile ibis, va invitam pe www.ibis.com .

Grupul hotelier Orbis este cea mai mare retea hoteliera din Polonia si Europa Centrala. Orbis include peste 100 de hoteluri si este licentiator unic al tuturor brand-urilor Accor in 16 tari : Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Latvia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ungaria. Orbis are in total aproape 10.000 de camere. Hotelurile sunt operate sub brand-urile Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles si ibis budget. Aceste marci, recunoscute in intreaga lume, asigura servicii de calitate de diverse standard, de la 5 stele pana la hoteluri budget de 1 stea.

Investitorul strategic al Orbis este Accor, cel mai mare operator hotelier din lume, care ofera oaspetilor si partenerilor sai experienta dubla ca operator hotelier si francizor (HotelServices) precum si ca proprietar hotelier si investitor (HotelInvest), cu scopul de a asihura dezvoltare durabila si crestere solida.

Cu aproximativ 3.600 de hoteluri si 470.000 de camera, Accor se adreseaza turistilor business si leisure in 92 de tari, in toate segmentele hoteliere : cele de lux cu Sofitel, Pullman, MGallery si Grand Mercure, hoteluri midscale cu Novotel, Suite Novotel, Mercure si Adagio si hoteluri economy cu marcile ibis, ibis Styles, ibis budget and hotelF1. Grupul a construit un puternic ecosystem digital, in principal cu portalul de rezervari accorhotels.com, cu website-urile brand-urilor si cu programul sau de fidelitate Le Club Accorhotels.

Fiind principala scoala de hotelarie a lumii, Accor este angajat in a dezvolta talentul celor 170.000 de angajati care lucreaza in hoteluri cu brand-urile Accor. Acestia sunt ambasadorii de zi cu zi ai culturii de servicii si inovatie dupa care grupul se ghide aza de peste 45 de ani.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.