Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premiul I pentru grupurile civice Callatis – Drumul Taberei si Lacul Tei la Gala Societatii Civile

0

Doua grupuri de initiativa cetateneasca au luat premiul I la Gala Societatii Civile 2014, gala in care in mod traditional sunt premiate ONG-urile

LaculTei_1

Grupul de Initiativa Callatis – Drumul Taberei a luat Premiul I la sectiunea Comportament civic si participare publica, precum si Premiul III la sectiunea Proiecte si campanii de voluntariat pentru campania derulata sub numele ‘’Siguranta copiilor in drum spre Scoala 279’’. Scopul acestei campanii a fost obtinerea unei căi de acces mai sigure și mai rapide spre Școala 279 pentru copii, părinți, bunici care mergeau la școală pe carosabil din cauza lucrărilor la metrou din zonă si a masinilor parcate pe trotuare.

Grupul de Initiativa Callatis – Drumul Taberei s-a format in anul 2010 din cativa vecini care au hotarat sa nu mai rămâna indiferenți la ce se întâmplă în cartierul lor. De atunci actioneaza pentru ca autoritatile locale sa tina cont de prioritatile cetatenilor si astfel sa fie imbunatatita calitatea vietii in cartier.

Grupul de initiativa civica Lacul Tei a luat Premiul I la sectiunea Proiecte si campanii de voluntariat pentru campania derulata sub numele ‘’Locuitorii din Lacul Tei lupta pentru Parcul Circului’’. Scopul acestei campanii a fost determinarea autoritatilor sa reabiliteze Parcul Circului si sa salveze lacul pentru a mentine echilibrul ecologic din zona.

Grupul de initiativa civica Lacul Tei s-a format in anul 2010 cand locuitori din cartier si-au propus sa rezolve impreuna problemele comune.

Multumim pentru aceste premii, le consideram un semn al recunoasterii societatii civile pentru initiativele unor oameni obisnuiti care lupta sa schimbe lucruri in bine pentru comunitatea din care fac parte.

Aceste premii demonstreaza inca o data succesul grupurilor cetatenesti, prin exemple concrete despre colaborare si efortul in comun al cetatenilor de a interveni in decizia publica si de a aduce schimbari durabile in comunitati: se obtin lucruri concrete dar si schimbari de mentalitate, schimbari vizibile in atitudinea rigida a reprezentantilor autoritatilor publice.

Demersurile Grupului de Initiativa Callatis – Drumul Taberei pentru dezvoltarea cartierului au adus beneficii pentru comunitatea locala: am reusit sa obtinem asfaltarea unei alei pietonale dintre doua scoli, refacerea unui parc dintre blocuri, reamenajarea zonei adiacente unei scoli in scopul sigurantei traficului pietonal si rutier. Pe langa aceste lucruri concrete, activitatea grupului de initiativa a dus si la crearea sentimentului de comunitate, la cresterea increderii oamenilor in propriile forte dar si in puterea pe care o au atunci cand actioneaza impreuna.

In urma demersurilor Grupului de initiativa civica Lacul Tei, autoritatile au fost determinate sa repare instalatia de irigat a parcului, sa monteze 100 de cosuri de gunoi, sa repare scarile si sa intretina lacul. Oamenii beneficiaza acum de un parc mai curat, cu spatii verzi bine intretinute, mai sigur, mai bine echipat si cu o infrastructura mai buna.

 

Detalii de contact: Grupul de Initiativa Callatis – Drumul Taberei

Blog: http://callatis-drumultaberii.blogspot.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/Callatis.DrumulTaberei

Email: callatis.drtaberei@gmail.com

Detalii de contact: Grupul de Initiativa Civica Lacul Tei

Blog: laculteiinfo.wordpress.com

Facebook: Parcul Circului din Bucuresti

Email: initiativalacultei@gmail.com

Despre  Centrul de Resurse pentru participare publică a contribuit la formarea celor doua grupuri de initiațivă cetățenească în cadrul programului de organizare comunitară inceput in toamna anului 2009. Prin misiunea sa, aceea de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali, CeRe si-a propus construirea unor organizații/grupuri civice puternice în relație cu decidenții, în București. În prezent CeRe susține dezvoltarea grupurilor de inițiativă cetațenească din 4 zone: Lacul Tei, Favorit si Callatis din Drumul Taberei, Pantelimon.

 

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.