Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premii în valoare totală de 115.000 de euro și prezența pe scena Festivalului Enescu

0

Cât câștigă premianții Concursului Enescu 2016
Premii în valoare totală de 115.000 de euro și prezența pe scena Festivalului Enescu

Mai sunt trei săptămâni până la închiderea înscrierilor pentru Concursul Enescu 2016 care aduce pe scena Ateneului Român tineri artiști din întreaga lume, artiști consacrați, precum și laureați ai edițiilor trecute cu o carieră internațională, într-o ediție care sărbătorește puterea visurilor care duc societatea mai departe.

Tinerii artiști români și străini cu vârsta până în 35 de ani mai au trei săptămâni la dispoziție pentru a se înscrie în competiție la ediția 2016 a Concursului Enescu (3-25 septembrie, București). Deadline-ul final pentru aplicații este 1 iunie. Înscrierile se pot face online, pe site-ul Festivalului și Concursului Enescu la acest link.

toate instrumentelev2 - kv

Concursul Enescu aduce tinerilor artiști câștigători premii în valoare totală de 115.000 de euro, precum și prezența pe scena Festivalului Enescu 2017, în concerte alături de muzicieni și de orcheste deja consacrate ale muzicii internaționale precum Camerata Salzburg, Kamerata Kronstadt și Filarmonica George Enescu.

Cel mai bine clasat concurent român la secțiunea Vioară a Concursului Enescu 2016 va fi distins cu o bursă de doi ani la Berlin, la prestigioasa Barenboim Academy, fondată de dirijorul Daniel Barenboim. Bursa este oferită de trei dintre cele mai bine cotate violoniste de origine română în plan internațional, Mihaela Martin, Silvia Marcovici și Mariana Sârbu și poartă numele unui important profesor și violonist român, Ștefan Gheorghiu. De asemenea, Concursul Enescu aduce tinerilor artiști numeroase posibilități de promovare internațională.

Provocarea pe care Concursul Enescu 2016 o lansează, atât pentru tinerii artiști, cât și pentru public este “Trăiește-ți visul!”. Pornind de la valorile în care credea compozitorul George Enescu și propunând o sărbătoare a visurilor care duc societatea mea departe, Concursul Enescu se desfășoară într-un nou concept, care aduce pe scena Ateneului Român peste 19 recitaluri și concerte extraordinare, reunind tineri artiști, artiști de renume internțional, precum și laureați ai edițiilor precedente ale Concursului Enescu. Biletele și abonamentele pentru Concursul Enescu 2016 sunt puse în vânzare în rețeaua Eventim.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.