Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premieră spectacol japonez: NAMAEGANAI, Kim Itoh x Zan Yamashita

0

Fundația Gabriela Tudor prezintă în premieră excepțională în România NAMAEGANAI (Nu este nici un nume), un spectacol de dans contemporan 100% japonez, realizat de coregraful Zan Yamashita în colaborare cu dansatorul Kim Itoh. Evenimentul are loc miercuri, 28 octombrie, ora 19:30, și este organizat în parteneriat cu Centrul Național al Dansului și prezentat în cadrul showcase-ului artistic româno-japonez Eastern Connection, organizat de Fundație.

showcase_Eastern_Connection
Kim Itoh (n. 1964) și Zan Yamashita (n. 1970) fac parte din avangarda scenei de dans contemporan din Japonia. Ambii artiști sînt influențați de așa-numita „a treia generație de butoh” – o dezvoltare a dansului contemporan japonez începînd din 1990, și au lucrat pe plan internațional din 2000. Zan Yamashita este autor al unui număr important de piese experimentale, cu un stil propriu, cunoscut în special pentru modul unic în care lucrează cu textul.

Susținut de prezența performativă intensă a lui Kim Itoh, concentrat pusă în scenă de Yamashita într-o coregrafie plină de precizie, spectacolul NAMAEGANAI (Nu este nici un nume) este un univers de cuvinte și mișcări care confruntă treptat diverse teme problematice din societatea japoneză contemporană. Piesa spune povestea unui dansator care lucrează în același timp ca zugrav și își privește viața cu dezaprobare și nemulțumire. Emanînd din microcosmosul problemelor sale personale, spectacolul se deschide pentru a integra un context mai larg și numeroase dispute care invadează astăzi societatea japoneză. 90% din episoadele spectacolului sînt bazate pe evenimente reale.

Între piesele cele mai importante semnate de Zan Yamashita se numără “The Sailors” cu dansatori performînd pe o plută in balans sau trilogia formată din piesele “It is written there” – “Invisible man” – “It’s just me coughing”, care explorează relația dintre limbaj și corp, și cu ultimul spectacol premiat cu “Kyoto Art Center Theatre Award” în 2004. Zan Yamashita lucrează deseori cu artiști din discipline diferite într-o abordare care juxtapune tensiunea dintre text și expresia fizică. Spectacolele sale au fost prezentate la Live Arts Bangkok, Kunsten Festival des Arts (Belgia), Festivalul Internaţional de Dans Contemporan şi Performance de la Istanbul, la TBA Festival (Portland). În ultimii ani Zan Yamashita a fost implicat în mai multe proiecte colaborative cu artiști străini, din 2013 participînd și la proiectul de colaborare româno-japoneză Eastern Connection în cadrul căruia este prezent în România.

Evenimentele platformei de colaborare Eastern Connection la București se desfășoară în perioada 24 octombrie – 13 noiembrie, iar între capetele de afiș se mai numără un eveniment special dedicat personalității coregrafului butoh Kazuo Ohno, cu proiecții de filme prezentate în premieră în România (2 noiembrie), și premiera spectacolului ZMEUL sau Ce este dansul contemporan? (12-13 noiembrie), semnat de coregraful Cosmin Manolescu, cu participarea lui Zan Yamashita în calitate de performer, o producție rezultată din colaborarea româno-japoneză în cadrul proiectului. Programul detaliat al evenimentelor este disponibil la http://zonadstudio.wordpress.com/.

spectacol_NAMAEGANAI

Biletele se pot achiziţiona on-line de pe www.tomtix.ro sau cu 30 de min. înainte de începerea spectacolului la Sala Stere Popescu, Bd. Mărăşeşti, 80-82. Preţ bilet: 25 lei întreg/ 15 lei redus (elevi/ studenţi/ pensionari).

Eastern Connection 2013-2015 este un program inițiat de Cosmin Manolescu, organizat de Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu Festivalul Dance New Air, Tokyo, și finanțat de The Saison Foundation, Tokyo. Partener asociat în Japonia este Centrul Internațional de Artă din Kinosaki.

Proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural „Ești București” al ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.